2023. március 26., vasárnap
Emánuel névnapja

Így készült az influencer toplista!

2023-02-22 21:40 | Nézettség: 139
Népszerűség, profizmus, aktivitás, kinek hol a helye üzletig. Ezek alapján készült el Magyarország első influencer toplistája a Forbes magazin által. Milyen módszertan alapján történt a rangsorolás? Ki hiányzik még a listáról és milyen fogadtatást kapott a Forbes? Legújabb podcast adásunkban erről beszélgettünk az influencer toplista összeállítójával, Knittel Martinnal.

Milyen módszertan alapján történt a rangsorolás a Forbes magazinnál?


A Forbes magazin évente több rangsorot is közzétesz, melyek között szerepelnek a világ leggazdagabb emberei, a legnagyobb vállalatok, az innovatív startupok, a hírességek és sportolók jövedelme stb.

A Forbes magazin a rangsorok készítésekor általában az alábbi módszertant követi:

Adatgyűjtés: A Forbes szakemberei adatokat gyűjtenek az adott szektorból vagy területről. Például, ha a világ leggazdagabb embereit rangsorolják, akkor összegyűjtik az egyes személyek vagyonának adatait.

Rangsorolási szempontok kiválasztása: A Forbes adatai alapján kiválasztja azokat a szempontokat, amelyek alapján a rangsorolást elvégezik. Például, ha a leggazdagabb emberek rangsorát készítik, akkor az egyes személyek vagyona, vállalkozásaik, befektetéseik, ingatlanjaik stb. szerepelhetnek a szempontok között.

Adatelemzés: A Forbes szakemberei elemzik az adatokat és kiszámítják az egyes személyek vagyontömegeit, jövedelmeit vagy más mutatóit.

Rangsorolás: Az adatok és szempontok alapján a Forbes szakemberei rangsorolják az egyes személyeket vagy vállalatokat.

Közzététel: A Forbes közzéteszi a rangsorokat, amelyeket a nagyközönség is megtekinthet.

Fontos megjegyezni, hogy a Forbes rangsorai nem mindig tökéletesen pontosak, és az adatokat néha vitatják. Azonban a Forbes szakemberei igyekeznek a lehető legpontosabb adatokkal dolgozni.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=yTG2arFydO8