2023. március 30., csütörtök
Zalán névnapja

Így vezetett Orbán Viktor az új tesztpályán

2022-11-16 20:48 | Nézettség: 129
A Magyar miniszterelnök tesztpályán gyakorol, hogy élesben jól menjen a kanyarok bevétele
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=71lalrfmqs0

Az AVL új járműmérnöki központot nyit közvetlen hozzáféréssel a tesztpályához


Az új járműmérnöki központtal az AVL 2022. november 16-án egyedülálló létesítménykomplexumot hozott létre Zalaegerszegen a hagyományos és a jövő járműveinek tesztelésére. Az 1340 négyzetméteres, több, mint 50 tesztjármű és prototípus garázs számára kialakított műhelytér közvetlen kapcsolatban áll az AVL ZalaZONE próbapályával, és emellett a legmagasabb szintű információbiztonságot garantálja. Ezen túlmenően mindenre kiterjedő megoldást kínál az ADAS/AD rendszerek valós környezetben történő tesztelésére. A megnyitó ünnepségen Prof. Helmut List, az AVL List GmbH vezérigazgatója és Dirk Janetzko, az AVL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a politika és az ipar világából érkezett díszvendégeket. 


Zalaegerszeg, Magyarország, 2022. november 16.: Az új járműmérnöki központ az AVL első olyan létesítménye, amely közvetlen kapcsolatban áll az autonóm és elektromosjárművek biztonságos és hatékony fejlesztésének legújabb kísérleti terepével. 
A járműtesztelés a fejlesztési folyamat egyik fő pillére, és hatalmas mérföldkő egy új járműtípus piacra kerülése előtt. A magyar kormánnyal való egyedülálló együttműködés révén az AVL egy új járműmérnöki központba kezdett beruházni Zalaegerszegen, a legújabb és leginnovatívabb tesztpálya, az AVL ZalaZONE mellett. Az AVL mérnöki szakértelmének és helyszíni műszaki szolgáltatásainak köszönhetően az ipari partnerek teljes mértékben kiszervezhetik a jármű valamennyi rendszerének és funkciójának tesztelését. 
Ahhoz, hogy a jövőben még nagyobb biztonságot nyújtsanak az utakon, elengedhetetlen, hogy a járműveket olyan biztonságos környezetben teszteljék, amely lehetővé teszi a valósághű közlekedési forgatókönyvek minden típusát. Az AVL ZalaZONE 15 hektáros Smart city terepe egyedülálló, kifejezetten erre a célra épített városi környezetet biztosít az összekapcsolt és automatizált járművek és a kapcsolódó technológiák működésének teszteléséhez. Ezen kívül az ADAS pályamodul a tanúsított Euro NCAP és GSR (EU Általános Biztonsági Szabályzat) tesztekhez készült. Ez a komplex létesítmény lehetővé teszi a tesztelési és fejlesztési kapacitások széles körű bővítését ezen az egyre fontosabbá váló területen. 


A biztonsági előírások mellett az elhaladási zajszint is kulcsfontosságú tényező a járműtípus-jóváhagyási folyamat során. Az AVL ZalaZONE tanúsított elhaladási zajszintmérő pályája az új járműmérnöki központ mérnöki szakértelmével és mérőberendezéseivel kombinálva lehetővé teszi bármely jármű fejlesztési és homologizációs tesztjeinek elvégzését.
Az új járműmérnöki központ a 150 szakértő számára kialakított modern, zöld és magas színvonalú mérnöki irodával és a több, mint 50 tesztjármű és prototípus számára helyet biztosító 1340 m2-es műhelyépülettel átfogó megoldásokat kínál a jövő mobilitásának minden kihívására. SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kapcsolat Markus Tomaschitz, vállalati szóvivő AVL Tel.: +43 664 100 0289 E-mail: Markus.Tomaschitz@avl.com
 
Prof. Helmut List, az AVL List GmbH vezérigazgatója: „A vezetőtámogató rendszerek a mai és a jövőmobilitás meghatározó technológiai témái. Az AVL kifejezetten azért fektetett be az új tesztközpontba, hogy ügyfeleinknek a világon egyedülálló, legmodernebb infrastruktúrát biztosítsuk. Ez képezi az alapot a megbízható megoldások létrehozásával kapcsolatos kihívások leküzdéséhez.”
Dirk Janetzko, az AVL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: „A jövő mobilitása felé vezető út kihívásaira csak egy csúcstechnológiás tesztkörnyezetben, kiemelkedő AVL szakértelemmel kombinálva találhatunk megoldást. Zalaegerszegen a magyar kormánnyal együtt megteremtettük a lehetőséget, hogy mindkettőt biztosítsuk ügyfeleink számára, hogy együtt nézhessünk szembe ezekkel a kihívásokkal.”
AVL Járműmérnöki Központ Zalaegerszeg – Tények
• 1340 m2-es műhely, ahol több, mint 50 tesztjármű és prototípus számára van hely, még a legmagasabb prototípus védelmi szinthez is
• Közvetlen hozzáférés az AVL ZalaZONE tesztpályához a magas szintű információbiztonság biztosítása érdekében
• Modern, zöld és magas színvonalú mérnöki iroda 150 alkalmazott számára
• Hidegkamra a környezeti vizsgálatokhoz
 
Helyszíni járműtechnikai megoldások
• ADAS/AD tesztelés (beleértve az NCAP tesztelést) és szimuláció
• NVH- és elhaladási zajmérés
• Tartóssági vizsgálatok és adatgyűjtés
• Járműdinamikai vizsgálatok
• Teljesítményértékelés
• BEV és HEV tesztelés
• Hajtáslánc, ADAS/AD, futómű kalibrálása és validálása
• Közúti tesztelés SAE 5. szintig