2024. február 29., csütörtök
névnapja

Ismét hátrányból nyertek Szoboszlaiék

2023-09-17 10:28 | Nézettség: 473
Megszerezte sorozatban negyedik győzelmét a Liverpool az angol labdarúgó Premier League 5. fordulójában, a Szoboszlaival felálló vörösök hátrányból fordítva 3–1-re győzött a Wolverhampton Wanderers otthonában.

Liverpool nem könnyű helyzetben érkezett a Wolverhamptonhoz. Sérülések, eltiltások, valamint dél-amerikai játékosok kései visszaérkezése miatt a Liverpool csapata erősen tartalékosan állt fel a mérkőzésre. Ez meg is látszott a teljesítményen.  A vörös mezesek védelme ad hoc jellegűnek tűnt, és gyorsan hátrányba kerültek.  Pedro Neto három védőt is kicselezett a bal oldalon, majd Hvang Hi Csan elé passzolt, aki üresen érkezett középen, és hamar vezetést szereztek a hazaiak.

A Liverpool kezdetben csak egy pontatlan Diogo Jota-lövést tudott felmutatni. A félidő hajrájában Cody Gakpo, Mohamed Szalah és Szoboszlai Dominik is rosszul célzott.  

Szoboszlai Dominik az első félidőben a mezőnymunkában jeleskedett, majd a szünet után, Luis Díaz beállásával mélységi irányítóként funkcionált, és több pontos hosszú labdát adott. A Liverpool hamar egyenlített a fordulás után, amikor Szalah szép passzát Cody Gakpo közelről az üres kapuba helyezte.

A meccs a hajrában dőlt el, amikor  összeomlottak a hazaiak: Szalah remek passzaiból előbb Andrew Robertson szerzett gólt, majd H Bueno öngóljával alakult ki a végeredmény, így a Liverpool ismét győzött, és a tabella élére ugrott, kérdés persze hogy meddig marad ott.

Nézd meg a mérkőzésről készült összefoglalót!


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=cAMtiGDh8oA