2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Január 7 - International Silly Walk Day - Monty Python után szabadon

2024-01-03 22:13 | Nézettség: 667
A napfényes január 7-e nem csupán egy hétköznapi nap a naptárban; ez a Nemzetközi Bolondos Menet Napja, amikor a világ minden táján emberek szokatlanul vicces járásmódokkal örvendeztetik meg a körülöttük lévőket. Ez az ünnep egy kicsit Monty Python ihlette humorral vegyítve, és évről évre egyre több rajongó hódol neki.

A Nemzetközi Bolondos Menet Napja története

Az International Silly Walk Day eredete szorosan kapcsolódik a legendás Monty Python komédiacsoport kultikus stílusához. A világhírű brit humoristák az 1970-es években készítették el "A Bolondos Séták Minisztériuma" című szketchüket, amelyben John Cleese egy olyan karaktert alakított, aki elképesztően különböző és abszurd módon sétált.

Az első International Silly Walk Day 2011-ben zajlott le, amikor rajongók és hívek világszerte elkezdték ünnepelni az ikonikus Monty Python humorformát. Azóta a rendezvény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és sok városban hivatalos eseményeket is szerveznek a nap tiszteletére.

Hogyan kell ünnepelni ezt a világnapot

A Nemzetközi Bolondos Menet Napja egyszerű, ám annál mókásabb módon ünnepelhető. Az emberek bátran elengedhetik szokásos gyaloglási szokásaikat, és átváltozhatnak abszurd, hóbortos járásmódok kedvelőivé.

A következők néhány ötlet, hogyan lehet részt venni az ünnepen:

  1. Extravagáns Kifutások: Ne szégyelljük megmutatni a kreativitásunkat! Az emberek szabadon kifejezhetik magukat extrém és mókás kifutásaikkal, ahogy a Monty Python klasszikusában is tették.

  2. Családi Bolondos Menet: Az egész család csatlakozhat az ünnepi mókához, és együtt alkothatnak egy kis csapatot, hogy még nagyobb nevetésre ösztönözzék az embereket.

  3. Virtuális Események: Az International Silly Walk Day elterjedt a virtuális térbe is. Az emberek online megoszthatják vicces kifutásaikat közösségi média platformokon, hogy mások is részesüljenek a humorban.

  4. Helyi Események: Néhány európai és amerikai városban hivatalos rendezvényeket is szerveznek, ahol az emberek együtt bolondozhatnak és találkozhatnak ezen humor kedvelőivel.

Nézzük meg azt a klasszikust, mely ezt a világnapot ihlette!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=iV2ViNJFZC8

Összegzés

A Nemzetközi Bolondos Menet Napja egy örömteli esemény, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy kicsit kiszakadjanak a mindennapi rutinból, és a humor erejével egyesüljenek. Ez egy olyan nap, amikor a kreativitás és a jókedv kerülnek előtérbe, és amikor a hétköznapi séták egészen különleges és vicces formákat öltenek. Legyen részese ön is ennek a különleges ünnepnek, és engedje szabadjára a belső bolondját január 7-én!