2024. május 18., szombat
Erik névnapja

Jótékonysági futás és egészségnap Béres Alexandrával Szegeden

2024-04-28 14:02 | Nézettség: 386
Remek idő, 250 - 300 résztvevő, jó hangulat és jótékonyság, ez jellemezte a IV. Jótékonysági Diabétesz Futás és Egészségnap programot Szegeden. Több alkalommal is beszámoltunk már a VideoliLista oldalon a szegedi jótékonysági futás előkészületeiről, ahol a résztvevők, amellett hogy sportolhattak, részvételükkel jótékony célokat is támogattak.

IV. Lions Jótékonysági Diabétesz Futás és Egészségnap

2024.04.27-én szombaton tartotta a Szeged Első Lions Club jótékonysági egészségnapját a Délvidék Háza udvarán, Szegeden. Minden biztosított volt a sikeres rendezvényhez: csodálatos futó idő, napsütés, ami persze nem meglepő a napfény városában, Béres Alexandra és a sok résztvevő, akik futni, sportolni akartak. 

A regisztrációnál már 9 óra után hosszú sor alakult ki, az egészségügyi programok is ekkor indultak. A Noé Egészségközpont szemészeti vizsgálattal várta az érdeklődőket, az Újszeged Egészségközpont és Diabétesz Centrum pedig vércukor mérést és egyéb diabéteszhez kapcsolódó viszgálatokat végzett. Az izmok futás előtti átmozgatásában a Minna Masszázs kollégái segítettek.

A rendezvényt dr. Szeri István, a Szeged Első Lions Club elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Mihályi Géza, a rendezvény főszervezője beszélt az immár negyedik alkalommal megrendezett jótékonysági diabétesz futás történetéről.

Az idei alkalommal - főszervező szerint - megmozgatják Szegedet, hiszen a rendezvényre a toborzás három pilléren alapult: egyrészt az egyéni jelentkezők, akik jegyvásárlásukkal 100%-ban támogatják a Diabéteszes Gyermekeket Támogató Egyesületet, másrészt  Szeged Első Lions Club nagylelkű felajánlói adományainak köszönhetően 10 szegedi iskola 90 diákját és 10 tanárját hívta meg az eseményre. A harmadik pillér pedig a szegedi cégek, akik anyagi eszközökkel és dolgozóik részvételével is támogatták a rendezvényt. 

Mihályi Géza kérdésünkre elmondta: "A 2024-es rendezvény az eddigi legsikeresebb rendezvényünk ebben a sorozatban, mind a résztvevők számában, mint a program tekintetében. Nagy köszönet mindenkinek, aki akár tombolával, akár termékekkel vagy anyagi eszközökkel támogatott minket. A rendezvény legnagyobb sikere természetesen az 500 m-es gyermekfutás volt, ahol tobb mint 50 kisgyerkőc vett részt, de emellett 160-an futották le a 4 vagy 10 km-es távot is, ami szintén rekordlétszám. Hatalmas sikere volt Béres Alexandra súlykontroll órájának is."

Béres Alexandra

Nézzük meg az alábbi rövid videós összefoglalót a rendezvényről, melyet a VideoLista stábja készített a helyszínen:

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/shorts/9kVdfbogbUU

Megkérdeztük a szervezőket, hogy lesz-e folytatás. Bella Árpád, a klub követkző elnökének reakciója egyértelmű volt: " Nem kérdés, lesz folytatás. Ráadásul jövőre egy mini jubileumhoz érkezünk, hiszen az ötödik alkalom következik. Elnöki programomban biztosan szerepelni fog a diabétesz futás és egészségnap."

A Webrádió összefoglalója az eseméynről: