2022. október 3., hétfő
Helga névnapja

Két újítást is bevezetett az ICON Budapest nagy presztízsű irodaközpontjában

2022-08-10 19:18 | Nézettség: 62
A hazai ingatlankezelési, létesítménygazdálkodási piac meghatározó szereplői közül magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Icon Real Estate Management a Corvin negyedben vezette be az ügyfelek rugalmasabb, hatékonyabb kiszolgálását célzó új megoldásait.

Júliustól két irodaépületben, a Corvin 5 és 6 irodaházak esetében is a műszaki üzemeltetés (facility management) mellett immár az ingatlankezelés (property management) feladatait is átvette, egységesítette a cég. 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=B1CsnYatxGg

Az épületek tulajdonosa azért döntött a két feladatkör összevonása mellett, hogy az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálása, a hatékonyság növelése érdekében kihasználja az ICON által nyújtott két terület együttműködésében rejlő lehetőségeket. 


„Meggyőződésünk szerint az ingatlanpiacon a sikeres működés egyik záloga a bérlői elégedettség előmozdítása. Ha a bérlő elégedett a kapott szolgáltatások minőségével akár a facility management, akár a property management szolgáltatások tekintetében, és ezt meg is osztja a tulajdonossal, mindenki joggal tekintheti magát nyertesnek.” – mondja Nagy Gábor, az ICON Real Estate Management ügyvezető igazgatója.

„Gyorsabb ügymenet, közvetlenebb kapcsolat a bérlőkkel, azonnali reagálás az irodaépületek működtetésével, fenntartásával, kapcsolatos problémákra” – így foglalta össze az újítás célját Kákosy Zsolt MRICS, az ICON property management szenior igazgatója. A cég ingatlankezelési csomagjában olyan komplex szolgáltatások szerepelnek, amelyek igénybevételével a megrendelők megszabadulnak az épületek fenntartásával kapcsolatos terhektől, miközben a műszaki üzemeltetési csapat folyamatosan biztosítja a tulajdonosok és a bérlők igényeihez rugalmasan alkalmazkodó, energiahatékony és környezettudatos működési feltételeket. 

ICON Real Estate Management ma már hat épületet kezel teljeskörűen (PM-re gondolnak?) a Corvin negyedben, a méreteket jól mutatja, hogy csak a Corvin 5 és 6 irodaházak esetében összesen 27 ezer négyzetméternyi területről van szó (FM adatbázisban 38,636 m2 szerepel). Az épületek földszintjén jellemzően kereskedelmi egységek, az első emelettől fölfelé irodák működnek. Ahány bérlő, annyi igény, kérés, amelyek teljesítését az ICON a helyszíni ügyfélfogadás körülményeinek megteremtésével biztosítja. A cég a nyár folyamán hozta létre az ICON Corvin Hub-ot, amely a munkatársak és vendégeik fogadására kialakított, alternatív irodaként működő tér a belváros szívében, a Corvin 1-2-ben. 

 „Napközben soha nem üres az irodánk, jellemzően több kollégánk is megfordul itt munkaidőben, ami ügyfeleink biztonságát szolgálja, hiszen bármikor felkereshetik kollégáinkat az épületekkel kapcsolatos kérdéseikkel, kéréseikkel, amelyeket a lehető leggyorsabban megválaszolunk, a legmagasabb szakmai színvonalon teljesítünk” – sorolja az előnyöket Kákosy Zsolt. 

A Corvin negyed irodaépületei rászolgáltak a törődésre, a fővárosi irodapiacon ma még ritkaságnak számít a Well minősítés megszerzése, ami azt jelenti, hogy az adott létesítmény megfelel a legmagasabb szintű nemzetközi környezettudatossági, energiahatékonysági, valamint az ott dolgozók jóllétét szolgáló követelményeknek. A Corvin 5 irodaház a magas színvonalú felszereltségével kiérdemelte ezt az elismerést.