2022. december 9., péntek
Natália névnapja

Ki a felelős Latinovits Zoltán haláláért?

2022-07-07 18:51 | Nézettség: 180
Zseniális színész volt. Impulzív, szenvedélyes, nehezen kezelhető, nehezen összeférhető zseni, aki már életében legendává vált. A legnagyobb művészek közül sokan "nehéz emberek" is, talán törvényszerűen, és így az életük sem könnyű a maguk számára. A tökéletlen társadalomba belesimuló ember lehet jó kertész, jó könyvelő, jó bérszámfejtő, de nagy művész biztosan nem.

Sokat viaskodott az akkori hatalom képviselőivel, szeretett volna másfajta színházat létrehozni a hozzá hasonló szemléletű színészek, színházi szakemberek részvételével. „…összeférhetetlen vagyok. Mindazokkal szemben, akik nem értenek a szakmájukhoz, mégis gyakorolják, sőt vezető helyen gyakorolják – azokkal én nem tudok egyetérteni. Nem is fogok. Erre engem nem lehet rávenni.”

Oknyomozó cáfolja, hogy Latinovits Zoltán öngyilkos lett volna.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=1oExvo4HvOE

A rendőrségi jegyzőkönyvek, vasúti dokumentumok felkutatása és összevetése, a halál körülményeinek részletes feltárása és szemtanúk megszólaltatása alapján, szerinte szerencsétlen és tragikus baleset történt: a vonat vezetője könyvében a jegyzőkönyvi „hivatalos verzió" helyett azt mondja, hogy Latinovits a NOHAB mozdony elhaladtával a vonat oldalának csapódott. A színészkirály az édesanyjával tervezett vacsora előtt elment a „fejét kiszellőztetni”; útközben a Bozzi úr szerepét gyakorolta színpadias gesztusokkal. Eközben túl közel állt meg a vasúti átjáróban a vágányokhoz a gyorsvonat elhaladtára várva, s annak légörvénye beszippantotta. A három perc alatt kiérkező mentők még életben találták a negyedik vagon alatt