2022. december 8., csütörtök
Mária névnapja

Küzdelem a borderline személyiségzavarral

2022-06-30 15:43 | Nézettség: 355
Mazzag Izabella fiatal dokumentumfilm-rendező. Bár eredetileg a Táncművészeti Egyetemen táncosnak készült, de egy fura véletlennek köszönhetően váltott a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol tavaly kapott diplomát. Idáig rövidfilmeket, népszerű zenészek video-klipjeit és reklámfilmeket rendezett. Gyorsan divatba jött, amit már számos díjjal is elismertek. Nagyon izgalmas, eredeti alkotó.

A sikeres karrier kezdetét egy pszichiátriai betegség árnyékolta be.
Gyerekkorától kezdve kilógott a sorból, barátot is csak nagy nehezen szerzett, szinte mindenhonnan kiközösítették. Fura tünetek nyomán, rábeszélésre megy el egy szakorvoshoz, aki azonnal pszichiátriai zárt osztályra utalja. És bár a zárt osztályon is sorstársairól telefonjával filmet forgat, menet közben kénytelen megtanulni együtt élni a riasztó tünetekkel, amiket összefoglaló néven borderline-nak neveznek.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=OnlxyxbP1kw

 Magyarországon legalább 100-150 ezren hasonló cipőben járnak.
Mi okozhatja ezt a külső szemnek nem könnyen észrevehető betegséget? Milyen stációkon megy keresztül a borderline személyiségzavaros beteg? Ki lehet-e egyáltalán gyógyulni belőle? Mennyiben változtatja meg az önképét és a viszonyát az alkotáshoz ez a betegség?