2024. február 22., csütörtök
Gerzson névnapja

Leromlott városrészek rehabilitációja

2022-09-20 12:05 | Nézettség: 305
Tét Város Önkormányzata a leromlott városi területek rehabilitációjára 265,97 millió forintos európai uniós vissza nem terítendő támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=pvVVLQVcjao

Tét Város Önkormányzatának célja, hogy a „Leromlott városi területek rehabilitációja Téten”, TOP-4.3.1-16-GM1-2019-00001 elnevezésű projekt révén a 265,97 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a város két szegregációval veszélyeztetett területe fejlesztésre kerüljön, mely elősegíti az élhető, biztonságos városi környezet kialakulását.

A támogatásnak köszönhetően többek között megújul a Bartók Béla utca, valamint az Üreghegyen felszámolásra kerül az illegális hulladéklerakó. A beruházás keretében a Bartók Béla utcában az önkormányzati tulajdonú bel- és csapadékvíz-elvezetés rendszerének felújítása, kiépítése, továbbá a meglévő járdák felújítása, kialakítása valósul meg. A közbiztonság növelése érdekében ezen területen térfigyelő kamerák kerülnek majd elhelyezésre.

A beruházás során egy darab, bútorzattal ellátott szolgálati bérlakás kerül kiépítésre, melyet közösségi térrel bővítenek, továbbá három szociális bérlakás is kialakításra kerül, amely szintén a pályázat keretében beszerzett bútorokkal egészül ki.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.