2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Luxus és nyomor egyszerre - gondoltad volna, hogy ez Mauritius?

2023-12-26 18:13 | Nézettség: 897
Mauritius két arca: gondoltad volna hogy a turisták egyik kedvelt célpontjának két arca van? Mauritius közel sem az az idilli trópusi paradicsom, mint ahogy sokan elképzelik. A luxus és a nyomor, a mérhetetlen gazdagság és a mélyszegénység itt bizony együtt jár. Lássuk mit tapasztalt a Marcello On Tour M.O.T. csatorna a közel három hetes ott tartozkodás alatt.

Mauritius egy szigetország az Indiai-óceánban, Afrika kontinensének keletén. Körülbelül 2000 kilométerre található az afrikai kontinens délkeleti partjától. A főváros Port Louis.

Gazdaságilag Mauritiusnak változatos és növekvő gazdasága van. Kezdetben mezőgazdaságon, különösen cukortermelésen alapult, de sikerült diverzifikálnia iparágakba, mint például textil, idegenforgalom és pénzügyi szolgáltatások. Az offshore pénzügyi szektor jelentős szerepet játszik az ország gazdasági fejlődésében.

Mauritius népessége kulturálisan sokféle, indiai, afrikai, kínai és európai hatásokkal. A lakosság túlnyomó többsége kétnyelvű, beszélnek angolul és franciául, a kreol nyelv is gyakran használt.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=8h2sjSJDQ5I

Top10 látnivaló Mauritiuson

Black River Gorges National Park: Egy dús és zöld nemzeti park, ahol egyedi növény- és állatfajok találhatók, túraútvonalak vezetnek vízesésekre és panorámás kilátókhoz.

Chamarel Seven Colored Earths: Egy természeti jelenség, ahol hét különböző színű homokdűné alkot lenyűgöző tájat, amit a vulkáni tevékenység eredményeként vélelmeznek.

Ile aux Cerfs: Egy festői sziget páratlan strandokkal és türkizkék vizekkel, ideális vízi sportokhoz, pihenéshez és hajókirándulásokhoz.

Pamplemousses Botanical Garden: Az egyik legrégebbi déli féltekei botanikus kert, híres a hatalmas vízililiomokról és különféle egzotikus növényekről.

Le Morne Brabant: Egy UNESCO Világörökség része, ez az ikonikus hegy egy lagúnával és korallzátonyokkal veszi körül, lélegzetelállító kilátással és gazdag történelmi jelentőséggel.

Port Louis: A főváros egy élénk piaccal, történelmi helyekkel, mint például a Fort Adelaide, és a Caudan Waterfront, egy népszerű bevásárló- és szórakoztatókomplexum.

Grand Bassin: Egy szent krátertó templomokkal, amelyet a hindu közösség szent helynek tart, és fontos zarándokhelynek számít.

Casela World of Adventures: Egy állatkert, amely lehetőséget kínál szafari túrákhoz, kötélpályákhoz és különböző állatfajokkal való interakcióhoz.

Blue Bay Marine Park: Híres kristálytiszta vizeiről és élénk korallzátonyairól, ez a tengeri park fantasztikus hely a snorkellezéshez és a tengeri élet felfedezéséhez.

Trou aux Cerfs: Egy kialudt vulkán, amely krátert hozott létre, panorámás kilátást nyújtva a szigetről és környékéről.

Ezek a látnivalók bemutatják Mauritius változatos természeti szépségét és kulturális gazdagságát.