2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Magyarország 30 természeti csodája - Hová menjek kirándulni 🥾?

2023-07-11 07:31 | Nézettség: 6346
Fedezd fel 🥾 Magyarország rejtett természeti kincseit ezen lenyűgöző videóban! Utazz velünk a kristálytiszta tavak, hatalmas erdők és lenyűgöző hegyek világába. Fedezd fel a mesés cseppkőbarlangok mélyén rejtőző titkokat, sétálj a varázslatos vízesések mellett, és gyönyörködj az elbűvölő vidéki tájakban. Élvezd a gyönyörű panorámákat a Duna-kanyarban és a Mátra hegyeinek csúcsain. Ez a videó garantáltan magával ragadó élményeket kínál, és felébreszti a kalandvágyadat a természetben. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy lenyűgöző utazásra indulj Magyarország leglenyűgözőbb természeti csodáiban!

Természeti csodák Magyarországon:

Szeretnéd megtudni, hol lennél a legboldogabb? A cikk végén lévő linkre kattintva megtudod!

 1. Balaton: Magyarország legnagyobb tava, kivételes szépségű táj és népszerű turisztikai célpont.
 2. Bükki Nemzeti Park: Egyedülálló természeti terület az északkeleti országban, mely hatalmas erdőkkel, barlangokkal és sziklákkal büszkélkedik.
 3. Hortobágyi Nemzeti Park: Az ország legnagyobb füves pusztája, mely Európa legnagyobb szikes tavát, a Hortobágyi-tavat is magában foglalja.
 4. Aggteleki cseppkőbarlang: Az UNESCO Világörökség része, a világ egyik legnagyobb és legszebb cseppkőbarlangja.
 5. Duna-kanyar: A Dunával körülölelt festői táj, amely impozáns várakat és hegyeket foglal magában.
 6. Tisza-tó: A második legnagyobb tó Magyarországon, jelentős vízi élőhely és madárrezervátum.
 7. Szentendrei-sziget: A Duna közepén található sziget, amely híres a festői tájról, a művészeti kolóniákról és a hagyományos falvakról.
 8. Bükk-hegység: Hegyi vidék, melyben gazdag erdők, barlangok és a Bél-kő nevű kiemelkedő szikla található.
 9. Fertő-tó: Az UNESCO Világörökség része, lenyűgöző tó a magyar-ausztriai határon, jelentős madárrezervátum.

.

 1. Hortobágyi Puszta: Az egyik legnagyobb füves puszták Európában, ahol hagyományos pásztorkultúra és védett állatfajok találhatók.
 2. Mátra: Magyarország legmagasabb hegysége, festői tájakkal, síközponttal és túrázási lehetőségekkel.
 3. Bátorligeti kőfejtő: Egyedi formájú mészkősziklák, ahol a természet és az ember alkotta szobrok találhatók.
 4. Szalajka-völgy: Gyönyörű természeti környezet a Bükk-hegységben, mely vízesésekkel, szurdokokkal és erdei sétányokkal rendelkezik.
 5. Hollókő: A világörökség része, hagyományos palóc falu, amely híres a hagyományőrző életmódról és a védett várról.
 6. Szigetköz: Az ország egyik legnagyobb folyami szigete, amely gazdag vízi élőhelyekkel és természetvédelmi területekkel büszkélkedik.
 7. Danube-Ipoly Nemzeti Park: A Duna és az Ipoly folyók találkozásánál található, jelentős természeti terület vízi és szárazföldi élőhelyekkel.
 8. Szalay-szirti vízesés: Különleges vízesés a Bükk-hegységben, amely hatalmas sziklafalról zúdul alá.
 9. Mátraalja: A Mátra hegység lábánál fekvő dombvidék, gazdag természeti kincsekkel és kulturális látnivalókkal.
 10. Nagy-Somló: Egyedi vulkanikus hegy a Dunántúlon, amely gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

 • Kiskunsági Nemzeti Park: Nagy területű homokföld és mocsarak, jelentős élőhely a madarak számára.
 • Vadvirágos rétek a Borsodi-Mezőségen: Rendkívül gazdag növény- és állatvilággal rendelkező régió a Kárpát-medencében.
 • Mecsek-hegység: Déli terület, melyben gyönyörű erdők, barlangok és kilátók találhatók.
 • Kis-Balaton: A Balaton mellett fekvő lagúna, híres a védett növény- és állatfajokról.
 • Csodabogyós-barlang: Ritka ásványokkal díszített cseppkőbarlang a Bükk-hegységben.
 • Béka-tó: Egyedi tó a Bükk-hegységben, amely jelentős élőhely a védett állat- és növényfajok számára.
 • Zempléni-hegység: Hegyi vidék a keleti országban, melyben védett növények és állatok találhatók.
 • Cserhát: Hegyi vidék, mely a Duna-Tisza köze területén található, híres a festői tájról és a kastélyokról.
 • Gemenci erdő és Duna-Dráva Nemzeti Park: Hatalmas erdős terület és folyók találkozása, gazdag vízi és szárazföldi élőhelyekkel.
 • Ördög-árok: Szurdok a Börzsöny-hegységben, mely lenyűgöző sziklaképződményekkel és vízesésekkel rendelkezik.
 • Villányi-hegység: Hegyi vidék, mely a borászatáról ismert, és gyönyörű szőlőültetvényekkel büszkélkedi

+ 2

.

 1. Büdöskúti Arborétum: Egyedülálló kertészeti és botanikai gyűjtemény, mely a Bükk-hegységben található. Az arborétum gazdag növényvilága, lenyűgöző fái és virágai miatt népszerű látványosság.
 2. Orseg Nemzeti Park: Egy festői vidék Nyugat-Magyarországon, mely jelentős természeti terület és bioszféra rezervátum. A parkban találhatóak szép folyóvölgyek, dombok, mocsarak és hagyományos falvak, amelyek megőrizték az eredeti vidéki életstílust.

Magyarországon számos érdekes barlang található, amelyek népszerű turisztikai célpontok.

Itt van néhány példa a Magyarországon található barlanglakásokra:

 • Szemlő-hegyi-barlang, Budapest: Ez a barlanglakás a fővárosban, Budapestben található, a Szemlő-hegy alatt. A barlangrendszerben egyedülálló formációk és kristálytiszta cseppkők találhatók. A barlang egy részét átalakították, hogy bemutassák a barlanglakás életét és a barlangi élővilágot.
 • Istvánlápa-barlang, Aggteleki Nemzeti Park: Ez a barlanglakás a világhírű Aggteleki cseppkőbarlang rendszer része. A barlang egyik terét átalakították egy kis kiállítássá, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a barlanglakások történetébe és az itt élők életébe.
 • Baradla-barlang, Aggteleki Nemzeti Park: A Baradla-barlang, amely szintén az Aggteleki cseppkőbarlang rendszer része, híres barlanglakásairól is. A hosszú barlangrendszerben található lakásokat az idők során különböző célokra használták, például menedékhelyként vagy pásztortanyaként.
 • Béke-barlang, Miskolc: A Bükk-hegységben, Miskolc közelében található Béke-barlangban is találhatók barlanglakások. Ezek a lakások a múltban használt menedékhelyek voltak, amelyeket a természeti környezet megőrzése érdekében helyreállítottak.

.

Ezek a barlanglakások nemcsak lenyűgöző természeti képződményeket kínálnak, hanem betekintést nyújtanak az emberi történelembe és a barlangi életmódba is. Érdemes felfedezni ezeket a helyeket, hogy megismerjük a barlanglakások különleges és izgalmas világát Magyarországon.


15 híres gyógyvízzel rendelkező forrás Magyarországon, amelyek különböző betegségek kezelésére használatosak:

 1. Hévízi-tó, Hévíz: A világ legnagyobb természetes melegvizes tava, mely jelentős gyógyhatással rendelkezik a mozgásszervi, reumatikus és bőrbetegségek kezelésére.
 2. Gyula Várfürdő, Gyula: A fürdőváros híres gyógyvize a mozgásszervi és nőgyógyászati problémák, valamint a bőrbetegségek kezelésében nyújt hatékony segítséget.
 3. Zalakaros Fürdő, Zalakaros: A városban található gyógyfürdő gyógyvize kiválóan alkalmazható mozgásszervi betegségek, valamint nőgyógyászati és bőrbetegségek kezelésére.
 4. Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő, Hajdúszoboszló: Ez a fürdőhely híres a termálvízéről, amely hatékonyan kezeli az ízületi problémákat, bőrbetegségeket és nőgyógyászati panaszokat.
 5. Bükfürdő, Bük: A fürdővárosban található gyógyfürdő gyógyvize hatékonyan enyhíti a mozgásszervi betegségeket, ízületi gyulladást és reumatikus panaszokat.

.

 1. Miskolctapolcai Barlangfürdő, Miskolctapolca: Az egyedülálló barlangi fürdő kén-dioxidban gazdag termálvize kiválóan alkalmazható a mozgásszervi és bőrbetegségek kezelésére.
 2. Bükkszék Gyógyfürdő, Bogács: A természetes termálvízzel rendelkező fürdő különösen hatékony a mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati problémák kezelésében.

 1. Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő, Egerszalók: A fürdő híres a gyógyvizes termálkútjáról, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatikus és bőrbetegségek kezelésére.
 2. Balfi Gyógy- és Strandfürdő, Balf: A termálvizes fürdővíz hatékonyan enyhíti a mozgásszervi panaszokat, ízületi gyulladást és bőrbetegségeket.
 3. Szentesi Napfényfürdő Aquapolis, Szentes: A fürdő gyógyvize kiválóan alkalmazható a mozgásszervi, reumatikus és bőrbetegségek kezelésére.

+ 5

.

 1. Ceglédi Gyógyfürdő, Cegléd: A gyógyvizes fürdővíz pozitív hatással van a mozgásszervi problémákra, reumatikus és bőrbetegségekre.
 2. Velencei-tó, Velence: A természetes gyógyvizű tó kiválóan alkalmas a mozgásszervi és reumatikus betegségek enyhítésére.
 3. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, Sárvár: A városban található gyógyfürdő termálvize hatékonyan kezeli a mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati problémákat.
 4. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd: A fürdő gyógyvize javítja a mozgásszervi panaszokat, reumatikus betegségeket és bőrbetegségeket.
 5. Tiszaújvárosi Strandfürdő, Tiszaújváros: A strandfürdőben található gyógyvizes medence hatékonyan enyhíti a mozgásszervi és reumatikus panaszokat.

.

Ezek a gyógyvizes források Magyarországon különösen híresek a természetes gyógyhatásukról és széles körű betegségkezelési lehetőségeikről. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden egyes forrás esetében az adott betegség kezelését és az alkalmazandó gyógykezeléseket orvosi konzultáció alapján kell elvégezni.

Szeretnéd tudni hová utazz legközelebb?  Segítünk! Kattint ide!

Szeretnéd tudni hol lennél a legboldogabb? Kattints ide!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ZFip6TkLbbI