2022. augusztus 9., kedd
Emőd névnapja

Május 28: a Nemzeti Hamburger nap! Ajánlunk egy speciális hamburgert!

2022-05-27 23:38 | Nézettség: 259
Május 28-án ünneplik az amerikaiak a National Hamburger Day-t, avagy a Nemzeti hamburger napot. A nap másik elnevezése a Burger Day, mely a hamburgerek ünneplésének kitalált ünnepe. A Hamburger, mint a neve is mutatja nem amerikából származik, mégis ott vált nagyon kedveltté és elterjedtté, és lett nagyon fontos eleme a nemzeti gasztronomiának. Azt senki sem tudja pontosan, hogy mikor hozták létre az első Nemzeti Hamburger Napot, de az ünnepnap komoly népszerűségre tett szert. Az amerikai gyorséttermek számos akcióval jelentkeznek ezen a napon. De hogyan tudjuk mi megünnepelni a Nemzeti Hamburger Napot?

Van pár ötletünk arra, hogy mivel ünnepeld ezt a napot:

  • A legegyszerűbb módja, ha elmész egy hamburgerre specializálódott étterembe és elfogyasztassz egy hatalmas hamburgert
  • Kicsit munkásabb módja, ha szervezel egy  kerti grillezést a családoddal és a barátaiddal, ahol saját kezüleg készítesz hamburgert.
  • Oszd az észt a hamburgerrel kapcsolatban.Segítségül itt van pár információ és érdekesség: a világ legnagyobb hamburgere 2 014 fontot nyomott, és daruval kellett megfordítani, a világ egyik legdrágább hamburgere, amelyet az oregoni Corvallisban található Juicy Foods cég készít, 777 font húsból áll, és 5000 dollárba kerül.
  • Menj el el streetfood vagy hamburger fesztiválra

A Nemzeti Hamburger nap megünnepléséhez ajánlunk figyelmedbe egy Fördös Zé által készitett kolaszószos hamburger receptet. 

Jó hamburgerezést.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=vm1TudXfDk4