2024. május 18., szombat
Erik névnapja

Márki-Zay megtalálta a Bohár Dani elleni szert? Csúnya pofonba szaladt bele a Megafon sztár riportere

2024-04-12 09:42 | Nézettség: 389
Sokan keresik módszert, hogy hogyan lehet etikus módszerekkel fellépni egy etikátlan viselkedés ellen. Azt már régóta tudjuk, hogy Bohár Danit nem nagyon hatják meg az újságírói etikai normák, például az, hogy a riportalany állításait nem vágjuk meg úgy, hogy a mondanivaló esetlegesen más üzenetet hordozzon, mint amit a riportalany a valóságban mondani, üzenni szeretett volna. A szövegből kiragadott mondatok, befejezetlen félmondatok nagymestere Dani, de most kicsit melléfogott.

Nézzük, mi a recept, hogyan lehet ez ellen az etikailag komolyan kifogásolható médiaviselkedés ellen felvenni a harcot. Márky-Zay Péter megtalálta a módszert, ami briliáns és egyszerű:

  1. Nem vesszük fel a telefont a váratlanul érkező híváskor.
  2. Az általunk ideálisnak tartott időpontban hívjuk vissza a Megafonos kollégát, úgy hogy a beszélgetést mi is rögzítjük és erről tájékoztatjuk is a másik felet. (Az ominózus Puzsér hívás óta tudjuk, hogy Dani nem nagyon szokta tájékoztatni a másik felet a hangfelvétel készítéséről)
  3. A vágatlan felvételt pedig lehetőség szerint minél gyorsabban mi publikáljuk előbb minden közösségi média csatornán. Erre minden esélyünk megvan, hiszen egy összevágott videóhoz lényegesen több idő kell.
  4. Aztán várni kell, hogy mi történik Dani videójának kommentszekciójában.

Úgy néz ki, ez a recept működött, Dani összevágott videója alatt tömegével jelentek meg a negatív kommentek, rengetegen bemásolták a vágatlan Márki-Zay féle videót. Természetesen Dani, a riporter kapott hideget-meleget. 

Mutatjuk a vágatlan eredeti beszélgetést, ahol a meglehetősen egysíkú kérdéseket feltevő Bohár Dániel leckét kap. 

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=-ebWULkUhnk

Azóta természetesen sok politikai elemző influenszer felkapta ezt a témát, mi most egy hatezres követőtáborral rendelkező csatorna elemzését mutatjuk meg nektek. Györe Zoltán az alábbi videóban a Bohár - Márki-Zay média csatát elemzi.