2024. február 23., péntek
Alfréd névnapja

Megjelent a Tanév rendje 2023/2024, hova menjünk a szünetekben? Jegyezd meg dátumokat!

2023-08-23 01:03 | Nézettség: 1157
Hossza politikai szócsaték után végre megjelent a belügyminiszter rendelete a Tanév rendjéról a 2023/2024-es tanévre vonatkozóan. A Korábban megjelent tervezethez képest nincs változás, viszont a korábbi évek gyakorlatával ellentétben a tanév tovább tart, cserébe hosszabb szüneteket kapnak a családok. Érdemes már most, a dátunmok ismeretében elkezdeni a tervezgetést a hosszab őszi, téli, tavaszi családi kirándulások kapcsán.

A tanév első tanítási napja 2023. szeptember 1. (péntek) és utolsó tanítási napja 2024. június 21. (péntek). A szünetek pedig a következőképpen alakulnak:

  • Az  őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a  szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).
  • A  téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 21. (csütörtök), a  szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).
  • A  tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a  szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).

Tanév rendje 2023/24

Látható, hogy az őszi szünet, beleszámolva a hétvégéket is 9 napos, a téli szünet 18 napos, míg a tavaszi szünet  10 napos lesz, lesz tehát lehetőség a családi utazásokra.

Kedvcsinálóként hoztunk nektek egy videót mely egy  utázasi célpontokkal foglalkozó külföldi csatorna szemével mutatja be hazánk TOP10 legszebb látványosságát fantasztikus felvételeken keresztül! Ők így fogalmaznak hazánkról: 

"Magyarország sokkal több, mint csillogó fővárosa: Budapest,  az ország lenyűgöző tavaival, sűrű erdős tájaival, fantasztikus kastélyaival, csodálatos barlangjaival, és templomaival kitünő turisztikai célpont.

Ez a csodálatos közép-európai ország a kultúra, a történelem és a hagyományok erős érzékét idézi fel minden alkalommal. A buja völgyek, festői tavak és a tájat körülvevő látványos hegyek lenyűgöző hátteret, kiváló városnézési lehetőségeket és számtalan kalandozási lehetőséget biztosítanak a turistáknak, beleértve a kempingezést, túrázást, kerékpározást és hegymászást is.

A csatorna arra búzdítja nézőit, hogy fedezzék fel Magyarország 10 legjobb turisztikai látványosságát, a nyüzsgő városoktól a békés vidékekig. Akár a történelem, akár a kultúra iránt érdeklődik valaki, vagy csak szeretné megtapasztalni Kelet-Európa szépségét, Magyarországon mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt."

Vajon mi, akik itt lakunk, voltunk már az összes videóban felsorolt helyen! Érdemes végignézni és leltárt csinálni.Ha pedig valami kimaradt eddig, itt a lehetőség, hogy valamelyik szünetben útra kelljünk!.
 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=pHYovykI_1M