2023. február 4., szombat
Ráhel névnapja

Metrodom River - 3D bemutatófilm - Metrodom Lakóparkok

2022-09-20 12:01 | Nézettség: 140
Újbuda egyik legkellemesebb Duna-parti részén, a Rákóczi és a készülő Galvani híd között épül a Metrodom legújabb, 7 épületből álló, 712 lakásos lakóparkja, a Metrodom River! Az épületegyüttest az alkalmazott építészeti megoldásokon túl a széleskörű szolgáltatások kínálata, a zöld, vízparti környezet, valamint a közösségi terek teszik igazán egyedülállóvá.

Elnyerte az építőipar európai Oscar-díját a Metrodom River

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=tQaEPkbeBNU

A budapesti, prémium minősítésű Metrodom River lakópark díjat nyert az ingatlanszakma egyik legrangosabb idei versenyén, a European Property Awards-on a Lakópark építészeti tervezése (Architecture Residence) kategóriában.

A kitüntetést - amelyet a többi elismeréssel együtt október 27-én adnak át Londonban - nyolcvan fős, független iparági szakértőkből álló zsűri ítélte oda a projektnek. A testület az értékelés során kitüntetett figyelmet fordított a pályaművek építészeti megoldásaira, innovációjára, eredetiségére, műszaki kiválóságára és fenntarthatósági jellemzőire.

A zsűri döntésében fő szerepet játszott az egyedi építészeti design mellett, a Metrodom River különleges elhelyezkedésére, utalva a Duna és az épületegyüttes közvetlen kapcsolatára. Ez az összeköttetés a fejlesztők fejében már a tervezőasztalon megszületett. A beruházást kezdettől fogva úgy álmodták meg, hogy a víz közelsége az ott lakók mindennapjainak szerves részévé válhasson. Ennek megfelelően a lakópark valóban közvetlen kapcsolatban áll a folyóval, valamint az épületegyüttes területén belül is kiemelt figyelmet kapnak a vízpartot idéző szolgáltatások. Többek között a legkisebbeknek szánt vizes játszótér, illetve a felnőtteknek létesült közösségi csónakház révén.

„A zöld környezet megtartása és az, hogy a nagy zöld területek a lakópark részei legyenek kiemelt figyelmet kaptak a tervezés során. Olyan építészeti megoldásokat alkalmaztunk, amelyek segítségével a betelepített növényzet fontos alkotóeleme lett a lakótömbnek, így természetközelibb miliőt sikerült az épületeken belül is megteremteni többek közt az átrium zöldebbé tételével. Továbbá az élhetőbb környezetet szolgálja a Metrodom Riverben a lakók által használt parkosított telek és az autóforgalom teljes, horizontális szétválasztása is.” – emelte ki Kricsfalussy Tamás, a Metrodom értékesítési igazgatója.

Hozzátette, hogy a fenntarthatósági követelményeknek a zöld környezet megteremtése mellett az innovatív technológiai megoldások alkalmazásával is szeretnének megfelelni, amit a European Property Awards ítészei szintén értékeltek. Ennek megfelelően a lakóparkban már minden gépkocsibeállóhoz alapfelszereltségként építik ki az egyedi elektromos autótöltőket és az otthonok kialakításánál az energiatakarékos szempontok a mérvadók.

„Az általunk alkalmazott kényelmes, környezetbarát Dual Eco hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerrel épített AA energetikai besorolású lakásainkban a gázfogyasztás csupán töredéke a Magyarországon „átlagfogyasztásként” meghatározott 144 m3/hó értéknek, így az a kedvezményes rezsidíj mellett finanszírozható” –szögezte le Kricsfalussy Tamás.

A Metrodom River projektben öt ütemben, 3 hektáros telken, teljesen parkosított kertben, 6 lakóépületben, összesen 712 lakás épül fel.