2023. november 30., csütörtök
András, Andor névnapja

Mik Malaga nevezetességei? - Gibralfáró vára, Alcazaba és Félkarú asszony temploma (Katedrális)

2023-04-10 19:07 | Nézettség: 496
Malaga Spanyolország déli részén, az Andalúziai autonóm közösségben található. A város a Costa del Sol partján helyezkedik el, és a tengerparti üdülőhelyek közé tartozik. Malaga gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, többek között az ókori római és mór építészeti emlékekkel, valamint a világhírű művész, Pablo Picasso szülőhelyével. A városban számos turisztikai látnivaló található, mint például a Gibralfaro-kastély, a Malaga Katedrális, a Picassó Múzeum és a híres Alcazaba erőd. Malaga híres a kiváló gasztronómiájáról is, ahol lehetőség van kipróbálni a helyi tenger gyümölcseit, sajtokat, borokat és tapas ételeket. A város élénk éjszakai élettel és gyönyörű tengerparti sétányokkal is büszkélkedhet.

Malaga egy gyönyörű spanyol város, melynek rengeteg kulturális és történelmi látnivalója van.

Malaga legfontosabb nevezetességei, amiket érdemes megnézni:

Alcazaba: Az Alcazaba Malaga középkori erődítménye, mely az arab korszakban épült. A város egyik legfontosabb és leglátogatottabb látnivalója. Az erődítményből gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Gibralfaro vár: A Gibralfaro vár egy másik középkori erődítmény Malagában, mely az Alcazaba mellett található. Az erődítményből szintén gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Picasso Múzeum: Malaga a híres festő, Pablo Picasso szülővárosa. A Picasso Múzeum a festő életművének nagy részét bemutatja, a festményektől a rajzokig és a kerámiáig.

Katedrális: A Malagai Katedrális, melyet a 16. században építettek, az egyik legnagyobb és legimpozánsabb templom Andalúziában. A katedrális tornyaiban gyönyörű kilátás nyílik a városra és a tengerre.

Római Színház: A Római Színház Malagában egy szabadtéri római színház, amely a 1. században épült. Az építmény eredeti állapotában állapotában volt, amikor megtalálták a 20. században.

Málaga Park: A Malaga Park egy nagy, zöld park a város központjában. Itt található egy szökőkút és különböző növények, virágok és fák, amelyek az évszaktól függően változnak.

Paseo del Parque: A Paseo del Parque egy gyönyörű sétány a tengerparton, amely a városközpontot köti össze a Málaga Parkkal. Itt találhatók szobrok, szökőkutak, és az egyik oldalán gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

Mercado Central: A Mercado Central egy hatalmas piac a város központjában, ahol mindenféle élelmiszer és ital beszerezhető. Itt találhatók a legfrissebb helyi termékek, friss halak és tengeri herkentyűk, valamint különböző tapasok és bort ízlelhetünk meg.

Amennyiben szeretnél segítséget következő utazásodhoz kattints ide!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=8XgL70QzgoE