2023. október 2., hétfő
Petra névnapja

Milyen változások várnak ránk január elsejétől?

2023-01-02 11:13 | Nézettség: 311
Milyen változások lesznek január elsejétől, erről számolt be a HÍR TV. Számos változást hoz 2023. Minimálbér-emeléssel, a családtámogatások bővítésével, ágazati bérfejlesztésekkel és a rezsicsökkentés fenntartásával számolhatunkaz új esztendőben. A nyugdíjasok 15 százalékkal, az orvosok 11 százalékkal kapnak többet a tavalyi évhez képest.

Magyarországon miért van szükség a minimálbérre?

A minimálbér Magyarországon azért van szükség, hogy garantálja a legalacsonyabb bérminimumot azok számára, akik dolgoznak, de nem rendelkeznek szakképesítéssel, tapasztalattal, vagy más tényezők miatt alacsonyabb jövedelemmel rendelkeznek. A minimálbér biztosítja, hogy az ilyen munkavállalók megkapják a tisztességes bérezést és jövedelmet, amely lehetővé teszi számukra, hogy megfelelően eltartsák magukat és családjukat, és javítsák az életkörülményeiket.

A minimálbér emelése azonban nem csak az érintettek jövedelmét növeli, hanem hozzájárul az egész gazdaság élénkítéséhez is. Az alacsony bérek ugyanis gyakran a fogyasztás csökkenéséhez vezetnek, mivel az alacsony jövedelemmel rendelkezők kevesebb pénzt költenek az árukra és szolgáltatásokra. Az emelt minimálbér pedig növelheti a munkavállalók vásárlóerejét és javíthatja a gazdaság teljesítményét.

Összességében tehát a minimálbér 2024 összege Magyarországon fontos eszköz a munkavállalók alapvető jövedelmének biztosítására, az életkörülmények javítására és a gazdasági növekedés elősegítésére.

Mennyi lesz a nyugdíj emelés és mikor utalják a nyugdíjakat 2024-ben?

A nyugdíjakat a 2024-re tervezett inflációval fogják emelni 2024 januárjában, míg a nyugdíj utalás 2024-ben havi szinten az adott hónap 12. napján fog megtörténni.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=w6u1Qat4G1E