2024. május 18., szombat
Erik névnapja

Mit nem mondott el a magyar a közmédia Magyar Péter tüntetéséről? Hasonlítsuk össze a német közszolgálati tévé beszámolójával!

2024-04-12 22:32 | Nézettség: 391
Egy érdekez összehasonlító videóval jelentkezet a Topik-mindig témában csatorna a Magyar Péter április 6-i tüntetése kapcsán. A Csatorna vezetője azt elemezte és mutatta be, hogy a német és a magyar közszolgálati televizió miként számolt be Magyaroszág elmúlt 10 évének legnagyobb kormányellenes tüntetéséről.

Hiradó beszámolója

Végignézve a videót, hatalmas különbségek vannak a beszámolók között. Talán az egyetlen hasonlóság, hogy mindkét televizió még aznap beszámolt az eseményről, íigaz ugyan, hogy a német köztelevizió vezető hírként hozta le, ezzel kezdve a hiradót, addig a magyar hírszerkeztők, nem ezt tartották a nap legnagyobb hírének, csupán az adá második felében került adásba a beszámoló.

A Youtuber szerint, aki a német nyelvű adást fordította is a nézőknek, a német adásből kiderült, hogy hányan voltak a töntetésen, mi ellen vonultak az utcára a magyarok, megszolaltatták a főszervező Magyar Péter és többször bevágták a hatalmas tömeget. 

Ehhez képest, a Magyar Televizió Hiradójának sikerült nem beszélnie a tömeg nagyságáról, a tüntetés céljairól, viszont annál több Fidesz véleményt és a kormánypárti szakértőt sikerült megszólaltatnia a tüntetés kapcsán.

A mélypont pedig a Hajdú Péter Varga Judit interjújának bevágása volt, holott maga Hajdú Péter nyilatkozta, hogy az interjú egy bulvár interjú volt, és szándékosan nem politikához kapcsolódó kérdéseket tett fel a volt miniszternek.

Nézd meg a videót és látni fogod mi a különbség a magyar és a német közszolgálat között. Sajnos nem a mi javunkra!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=UsyxYrgMk0g