2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Mitől jó egy PODCAST? | Dallos Zoltán

2023-04-30 16:44 | Nézettség: 758
Mitől jó egy Podcast? teszi fel a kérdést Dallos Zoltán üzlet , utazás, marketing csatornán. A műsor vendége Jamriskó Tamás, akinek az egyik szakterülete a podcast.

Jamriskó Tamás médiakutató, 2012 óta foglalkozik rádiózással és hangkultúrával. 2017 és 2020 között az Első Pesti Egyetemi Rádió műsorigazgatója volt, majd  2020-tól a főszerkesztője. Készített tudománykommunikációs magazinműsor sorozatot és posztmodern hangjátékot is. Jelenleg a rádió vezetése mellett dokumentum műsorokon, egy nature sound albumon dolgozik, illetve rádióműsorok és podcastek fejlesztésével foglalkozik.  Rádiózásról és podcast készítésről ad órákat és tart gyakorlatokat.   

A műsorból kiderül, hogy mitől lesz jó egy podcst mire kell figyelni, milyen híbákat kerüljünk el! Nézd meg a videót! 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=52vBWVfj4sU

De mi is a posdcast tulajdonképpen? Röviden összefoglalva a podcast egy olyan médiaformátum, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy ingyenesen hallgassanak vagy nézzenek tartalmakat az interneten, amelyek érdeklik őket. A podcastok rendkívül változatosak és széles körű témakört fednek le, és a legtöbbet azok készítik, akik szenvedélyesen érdeklődnek egy adott témakör iránt. 

A podcast olyan audio vagy video anyag, amelyet az interneten lehet letölteni és hallgatni vagy nézni bármikor és bárhol. A podcastok lehetnek beszélgetések, interjúk, oktatóanyagok, zenei műsorok, hírek és sok más. Az előre felvett anyagokat rendszeresen frissítik és újabbakat töltenek fel, így azokat a hallgatók folyamatosan követhetik és élvezhetik.