2023. február 8., szerda
Aranka névnapja

Nem korai elkezdeni a céges karácsonyi party tervezését

2022-11-16 21:07 | Nézettség: 92
Milyen a tökéletes céges karácsonyi parti? 

A költséghatékony és fenntartható programok lehetnek idén a nyerők

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=7RhpG9D6Z_8

Közeledik az év végi dolgozói és ügyfélrendezvények időszaka. Idén azonban itt is előtérbe kerül a költségtakarékosság, sőt, már a fenntarthatósági szempontok sem kikerülhetők. Így is van azonban jó „megoldás”, hiszen egy különleges céges program hatalmas költségek és karbonlábnyom nélkül is megvalósítható.  


Már csak 6 hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját. Az év végi karácsonyi rendezvények mindig is nagy szerepet játszottak a munkatársak megtartásában és elkötelezésében, a személyes találkozásokra és közös programokra való igény pedig a COVID után csak még jobban felerősödött. A partik megfelelő helyszínének és programjainak kiválasztása mellé azonban még két fontos szempont bekerült: a költségcsökkentés és a fenntarthatóság. Így minden bizonnyal nehezebb dolga van most annak, aki év végén egy maradandó élménnyel kedveskedne kollégáinak.


Ne a költség, az élmény legyen hatalmas


„Komoly dilemma lehet egy vállalkozás számára, hogy hogyan lehet mindezt az igényt – az élő, egyedi programot, a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot – egyszerre szem előtt tartani” – mutat rá az év végi céges rendezvény szervezésének kihívásaira Lak Tibor, a Papp László Budapest Aréna cégvezetője. „Ha azonban a cég nem saját rendezvényben gondolkodik, ez könnyen megvalósítható. Egy különleges koncert ugyanis nemcsak feledhetetlen élményt nyújt, de a közösen átélt pillanatok erősítik a cég iránti elkötelezettséget és munkatársak közötti kapcsolatot. Egy, már eleve megszerve-zett rendezvénybe bekapcsolódni jóval kisebb költséget és előkészítési munkát jelent a cégek számá-ra, hiszen nem kell a helyszíntől a hangosításon át a fellépőkig a teljes költséget és szervezési felada-tot bevállalni. Ráadásul így az esemény környezeti lábnyoma is jelentősen kisebb – ami egyre több vállalkozás számára kitűzött cél” – tette hozzá a cégvezető. 


„A cégek többnyire meglepődnek azon, hogy úgy is elvihetik egy különleges élményre munkatársaikat, üzleti partnereiket, hogy nem a program teljes költségét kell fizetniük. A Budapest Arénában például a karácsonyi céges partira vagy akár hosszú távon is exkluzívan lefoglalható a Sky Bar, a Páholyok és a Konferenciaterem is, amelyek külön helyszínt biztosítanak a vállalati rendezvények számára, miközben már a szórakoztató program is adott” – mondta el Dömötör Mónika a Papp László Buda-pest Aréna üzletfejlesztési vezetője. „Az elmúlt években elmaradt rendezvények miatt idén hatalmas kínálat van könnyűzenei koncertekből. A legnagyobb céges kedvencek közé azok az előadók tartoz-nak, akik gazdag zenei munkásságuk miatt igazi kuriózumnak számítanak a hazai koncertpalettán: így például Ennio Morricone, a Queen Symphonic vagy Simply Red, míg a hazai előadók közül Havasi és Ákos a favorit” – számolt be az eddigi tapasztalatokról Dömötör Mónika


A közös pozitív élmény a legjobb összetartó erő


A szakemberek szerint kifejezetten jót tesz, ha a dolgozók időnként más közegben is együtt vannak, közösen szereznek, élnek át új élményeket. Ez ugyanis pozitívan hat a csapatmunkára, erősítheti az együttműködést a munkatársak között, ami javítja a produktivitást, a munkakedvet. Gondoljunk csak bele, milyen jótékony hatással lehet a projektmunkára, amikor kiderül, hogy az egyébként nem kedvelt kollégának ugyanaz a zenei ízlése, mint nekünk! Egy közös koncert ugyanis valóban a szórakozás, az önfeledt kikapcsolódás és együttlét helye, ahol nincs szükség semmilyen egyéb csapatépítő feladatra.