2023. december 1., péntek
Elza névnapja

Nick Vujicic karok és lábak nélkül is van boldogság! Maradj erős!

2023-04-12 18:55 | Nézettség: 288
Nick Vujicic ausztráliai születésű motivációs előadó és író, aki a születése óta jelen lévő ritka genetikai rendellenesség miatt nem rendelkezik karokkal és lábakkal. Azonban ezt nem akadályként éli meg, hanem inspirációként mások számára.

Ki Nick Vujicic? 

Vujicic élete példa arra, hogy a pozitív hozzáállás és a kitartás képes legyőzni a látszólagos lehetetlent. Az előadásai arról szólnak, hogyan lehet az életben megbirkózni a kihívásokkal, hogyan lehet a nehézségekből erőt meríteni, és hogyan lehet az önbizalmat és a pozitív gondolkodást fejleszteni.

Az előadásai azért inspirálóak, mert az életéből vett példákkal és személyes tapasztalataival illusztrálja, hogyan lehet az akadályokat áthidalni és eredményes életet élni. Ő maga is példakép arra, hogy az emberi szellem milyen hihetetlenül erős és hogy az élet számos nehézsége ellenére is szép és értékes lehet.

Miért inspirálók az előadásai? 

Nick Vujicic az előadásaiban gyakran hivatkozik saját élettörténetére, amely során az általa megélt nehézségekből merít erőt és inspirációt mások számára. Érzékelteti, hogy a fizikai korlátok nem feltétlenül jelentenek akadályt az életben való boldogulásban és sikerek elérésében.

Az előadásaiban rendszeresen említi a pozitív gondolkodás fontosságát, és arra ösztönzi a hallgatóságot, hogy ne adják fel, hanem mindig keresniük kell a lehetőségeket az életben, és arra fókuszálni, ami lehetséges, nem pedig arra, ami lehetetlen. Azt is hangsúlyozza, hogy az életünk értéke a saját kezünkben van, és hogy az önmegvalósítás és a boldog élet elérése érdekében tennünk kell azért, hogy céljainkat és álmainkat megvalósítsuk.

Vujicic számos fontos értéket hangsúlyoz az előadásaiban, például:

  • a család fontosságát,
  • a barátságot,
  • az elfogadást,
  • a szeretetet és
  • az empátiát.

Úgy véli, hogy ezek az értékek segíthetnek az embereknek kialakítani erős és értékes kapcsolatokat, amelyek az életben való boldogulás alapjait jelentik.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Hj8prtk99pE

Ludovika Fesztivál: inspiráló előadások, koncertek, élményekkel teli programok
 

A hagyományokhoz hűen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemi (NKE) idén is megrendezi május 11 - 13. között a Ludovika Fesztivált, amelyen a koncertek mellett népszerű hazai és külföldi előadók is színesítik a Ludovika Szabadegyetem programkínálatát, de természetesen a gyerekek sem maradnak élmények nélkül, ugyanis a  családi nap számos izgalmat rejteget számukra.
 
Budapest egyik legnagyobb háromnapos tavaszi fesztiválja ismét várja az érdeklődőket az Orczy-parkban. Május 11-12-én a Ludovika Szabadegyetem programsorozaté a főszerep. A két nap során délelőtt 10 órától 17.30-ig olyan nemzetközileg elismert szakemberek tartanak előadást a Ludovika Campuson, mint Edward N. Luttwak, a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának vezető munkatársa, Ronald Reagan korábbi biztonsági tanácsadója, Charles J. Vörösmarty, az NKE díszdoktora, a világ egyik prominens hidrológiai szakértője vagy Janne Haaland Matláry, a nemzetközi politika professzora, volt norvég külügyminiszter-helyettes. Az USA bűnüldözési tendenciáiról Scott Donovan, a Nemzetközi Bűnüldözési Akadémia budapesti szervezetének igazgatója beszél majd, aki több mint 20 évig dolgozott speciális ügynökként az Egyesült Államok titkosszolgálatánál. A hazai előadók névsora is széleskörű, az NKE oktatói és kutatói mellett többek között Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával,Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkárral, valamint a védelmi innovációért felelős miniszteri biztossal, Porkoláb Imre dandártábornokkal is személyesen találkozhatnak a résztvevők. 
 
Az NKE számára fontos a hagyományőrzés, amelynek egyik meghatározó mozzanata a Ludovika Fesztivál keretében tartott 100 napos ünnepség, amely az augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatás előtti utolsó lépcsőfok. Május 13-án, szombaton a családi nap keretében a szélesebb közönség is betekintést nyerhet az egyes hivatásrendek világába: honvédségi és rendészeti programokkal várjuk az érdeklődőket.
 
Nincs fesztivál buli nélkül! Az élménygazdag pénteki napot az esti koncertek koronázzák meg a Tóparti Színpadon, ahol fellép Áron András, a Konyha, az erdélyi 4S Street, valamint a kárpátaljai Ullie zenekar. A party sátorban a BSW koncertje után Koósz Milán, Cooky és JumoDaddy zenél majd, szombaton pedig a gyerekkoncerteké lesz a főszerep, egyebek mellett fellép Farkasházy Réka és a Tintanyúl, valamint Wolf Kati is Gyerekszáj című műsorával.  
 
A rendezvény ingyenes, de május 11-én és 12-én a szabadegyetemi programokon való részvétel, valamint a party sátorba történő belépés regisztrációhoz kötött!