2023. május 30., kedd
Zsanett, Janka névnapja

Nincs enyhülés, Biden szerint Putyin már döntött Ukrajna lerohanásáról

2022-02-19 08:24 | Nézettség: 517
Továbbra sincs enyhülés az orosz-ukrán konfliktusban. Joe Biden szerint az oroszok hamarosan támadni fognak és Kijev lesz a fő célpontjuk. Közben az orosz barát szakadárok elkezdték az emberek evakuálását Kelet-Ukrajnában, azt terjesztve, hogy az ukránok vissza akarják foglalni a területet. Az amerikai elnök szerint Vlagyimir Putyin eldöntötte, hogy lerohanja Ukrajnát.

Biden a következőket mondta: "Nézzék, okunk van feltételezni, hogy az orosz hadsereg tervezi Ukrajna megtámadását a következő héten, a következő napokban. Úgy hisszük, hogy az ukrán fővárost, Kijevet veszik célba. Ahol 2,8 millió ártatlan ember él. De újra elmondom: Oroszország még választhatja a diplomácát. Nem késő visszaülni a tárgyalóasztalhoz” 

Az Egyesült Államok információi szerint az ukrán határnál állomásozó orosz haderő csaknem fele már felvette a támadási pozícióját a határhoz egészen közel.

Az AFP hírügynökség szerint Putyin szombaton az ukrán határhoz látogat egy hadgyakorlat miatt. Az ukrán elnök pedig Németországba utazik, hogy a nyugati országok vezetőivel tárgyaljon.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ZqntdEOnqdM