2023. március 30., csütörtök
Zalán névnapja

November végén Budapesten találkozik a régió startup közössége

2022-11-18 12:39 | Nézettség: 105
Két évvel azután, hogy az online térbe költözött, végre ismét személyes formában tér vissza az Untold Stories, amely ismét Budapestre hozza a tech startup világ nagyágyúit.

A negyedik alkalommal megrendezendő konferenciára november 29-én és 30-án várják az érdeklődőket. 
Az Untold Stories Konferencia célja összehozni a régiós startup alapítókat és a hozzájuk kötődő szakembereket, akik a szakma legjobbjaitól tanulhatnak, hogy ők is globális üzletet építhessenek.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ZIMyfhXxUNU

Emellett a rendezvény platformot biztosít a befektetőknek is, akik itt felfedezhetik a régiós tech innovációkat.

Rajtuk kívül pedig bárki, aki érdeklődik a legújabb trendek és a máskor el nem mesélt történetek iránt, megismerkedhet a sikeres vállalkozások mögötti arcokkal. 


A szervezők idén 800+ résztvevőt, 200+ startupot, 50+ befektetőt és 60+ előadót várnak az eseményre, akik a két nap során izgalmas diskurzust folytathatnak termékről, növekedésről, tőkebevonásról és a cégépítés további aspektusairól.


“Az Untold Stories ötlete abból fakadt, hogy szerettünk volna létrehozni egy őszinte platformot a jövő alapítói számára. Legyen lehetőségük meghallgatni a legsikeresebb vállalkozók történeteit, amiket máshol nem tudnának, és könnyen elérhessék azokat az alapítókat és befektetőket, akik az utánuk következő generációnak segítenek előbbre jutni” – mondja Biás Csongor, a Startup Hungary ügyvezetője és az Untold Stories Konferencia társalapítója.

 
A résztvevők keynote előadásokat hallgathatnak meg, panelbeszélgetések várják őket, emellett pedig kapcsolatokat építhetnek vezető alapítókkal, tech szakemberekkel és befektetőkkel a régióból és azon túlról is. A kiválasztott startupok top befektetők előtt mutathatják be ötletüket, valamint személyre szabott tanácsokat kaphatnak az előadóktól fogadóórák és workshopok keretében. 


“Hiszünk abban, hogy az Untold Stories Konferencia olyan platformot biztosít a helyi és régiós vállalkozók számára, ahol nemzetközileg elismert és sikeres alapítóktól tanulhatnak” – hangsúlyozza Kitley Gábor, az EMG Group Nyrt. alapítója és ügyvezetője, az Untold Stories Konferencia társalapítója. 


A hazai legsikeresebb startupok, mint az év elején 94 millió dollár tőkét bevonó SEON, a Bitrise, a Shapr3D vagy Craft Docs mellett a régió több országából érkeznek hasonló cégek, mint például a cseh unikornis Productboard és Deepnote szakemberei vagy a hasonlóképp top ligás befektetőket felsorakoztató Resistant AI alapítója.


“Ha erősebb hidakat építünk a régiós innovációs központok között, akkor hirtelen már nem csak pár olyan startupot találunk, amelyek bebizonyították, hogy igenis ki lehet törni a régióból a globális piacra, és hirtelen könnyebb lesz nagyot álmodni és elhinni, hogy ezt én is meg tudom csinálni” - mondja Tóth Krisztina, az EMG Group Nyrt. stratégiai igazgatója, az Untold Stories Konferencia társalapítója arra a kérdésre, hogy hogyan támogatja a rendezvény a következő generációs startup sikereket. 

Befektetőkből nem lesz hiány a rendezvényen. Több, mint 30 nemzetközi VC érkezik a konferenciára, így például a nemrég új, 1 milliárd eurós alapot indító, svéd EQT Ventures, a Point9, vagy a régió egyik legsikeresebb befektetője, a Credo Ventures, az egyik legnagyobb európai sikersztorit produkáló UIPath-nek, ami Romániából indulva végül 37 milliárd dollár cégértéken ment tőzsdére.


Az idei konferencia helyszíne: Akvárium Klub, Erzsébet tér 12., 1051 Budapest.

EGY KONFERENCIA EL NEM MESÉLT TÖRTÉNETE. 
2019-ben, az első Untold Stories Konferencián 200 startup állt össze, hogy sikeres, a Szilícium-völgyből és Nyugat-Európából érkező startup alapítókkal és befektetőkkel építsen kapcsolatot és tanuljon tőlük. 2020-ban, a pandémia kezdetekor az Untold Stories átköltözött az online térbe, két egymást követő kiadás erejéig. 2021-ben elindult az Untold Stories Podcast, amelyben vezető magyar startup és scale-up alapítók osztják meg történeteiket. Hangolódj a konferenciára az itt elhangzott sztorikkal!