2022. augusztus 16., kedd
Ábrahám névnapja

Osbáth Norbi (Pamkutya): Nincs jó üzleti érzékünk!

2022-03-31 10:58 | Nézettség: 328
Osbáth Norbi testvérével, Márkkal indította útjának YouTube csatornáját Pamkutya néven, ami mára Magyarország legtöbb magyar követővel (1,33 millió) rendelkező csatornájává nőtte ki magát.

Norbival beszélgettünk a Pamkutya csatorna útkereséséről, valamint arról, hogy milyen volt úttörőnek lenni a szponzorált tartalmak területén, és az is szóba került, hogy miket tart a csatorna legnagyobb kihagyott lehetőségeinek.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=6hKFJbXA6zA

"Más videósok tized annyi nézettséggel már birodalmat építenek maguk köré. Ezt látva pedig rájövünk, hogy mi viszont balekok vagyunk. Szóval valamennyire mégiscsak foglalkozni kéne az üzleti oldalával. (…) Rossz az üzleti érzékünk, a videózást pedig nem sikerült csapatosítanunk úgy, hogy legyen időnk foglalkozni a dolog üzleti oldalával.”

Osbáth Norbi kiemelte, nem panaszkodnak, de tudják, hogy sokkal többet ki lehetne hozni a Pamkutyából. ha több időt és energiát tudnának fektetni például a merchandise termékekbe vagy épp rendezvények szervezésébe.

A Pamkutya tagjai imádnak videókat készíteni, de még ennyi év alatt sem tudtak kialakítani egy olyan rendszert, amitől kevésbé lenne hektikus a tartalomgyártásuk. Mindig épp azt csinálják, amihez kedvük, affinitásuk van, de talán épp ezért is ennyire hitelesek és szenvedélyesek a videóik.

A rendszertelenség, a művészi szabadosság és az évek alatt szerzett rossz tapasztalatok egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy még mindig ketten csinálnak mindent.

„Nagyon sok emberben csalódtunk, amikor picit felbátorodtunk, hogy kiadjunk feladatot másnak, és az rosszul lett elvégezve. Emiatt az évek során kialakult bennünk egy bizalmatlanság. Még mindig mi csinálunk mindent” – mondta Osbáth Norbi, aki kiemelte, hogy szeretnének ezen változtatni, de addig, ameddig nem határoznak meg egy adott irányt, és nem tudnak rendszert vinni a tartalomgyártásba, nem tudnak felépíteni egy csapatot.