2022. augusztus 16., kedd
Ábrahám névnapja

Öt kategóriában is nyertek a Futureal-csoport ingatlanfejlesztései

2022-03-13 15:14 | Nézettség: 280
A tavalyi sikerekhez hasonlóan, idén is hatalmas győzelmet arattak a Futureal-csoport projektjei a CIJ Awards 15. alkalommal megtartott magyarországi versenyén. A Budapest ONE a legjobb megvalósuló irodafejlesztésért, a HelloParks Maglód MG1 a legjobb ipari/raktárfejlesztésért, a Young City pedig a legjobb lakóingatlanfejlesztésért vehette át a tekintélyes szakmai elismerést.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=A1pcCc34sWI

Az Etele Plaza a legjobb kiskereskedelmi fejlesztés mellett a Grand Prix kategóriában is első helyezést ért el.  

A 65.000 négyzetmérteres, szalag formájú, környezetbarát és emberközpontú Budapest ONE Őrmezőn, hazánk legnagyobb multimodális csomópontjánál valósul meg. A díjnyertes irodaház első ütemét már átadták, a komplexum fejlesztés alatt álló közel 20 000 m2-es második, valamint 19 000 m2-es harmadik fázisába pedig várhatóan még az idén beköltöztek a bérlők. Az újgenerációs épületegyüttes tetején egy közel 500 méteres, panorámás futópálya is helyet kap, a mélygarázsban pedig az elektromos autók mellett, elektromos kerékpárok és e-rollerek töltésére is lehetőség lesz. A pihenésre és a kikapcsolódásra vágyók számára a Budapest ONE-hoz tágas belső kertet is megálmodtak a tervezők.


Kelenföldön, a Budapest ONE irodaház szomszédságában nyitott meg tavaly szeptemberben az Etele Plaza, ahol a vásárlókat eddig sosem tapasztalt digitális megoldások és szolgáltatások, valamint látványvilág várja. A CIJ Awards díjátadón két kategóriában is első helyet szerzett, 55.000 négyzetméteres, környezetbarát épületet hazánk legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete díszit, a zöldtetős, teraszos kapcsolatával hazánk legtágasabb éttermi szintje pedig a legfrissebb bevásárlóközpont designt hozták el Budapestre. Magyarország első okosplázája egyénre szabott vásárlói élményt nyújt saját fejlesztésű mobilalkalmazásán és felhőalapú szolgáltatásain keresztül. 


A HelloParks mindössze 6 hónap alatt építette fel a kategóriagyőztes HelloParks Maglód megapark első ütemét, amely hazánkban elsőként kapta meg a BREEAM New Construction tanúsítvány Excellent szintű minősítését a tervezési fázisban (Design Stage), ipari ingatlan kategóriában. Ezzel a HelloParks lett az első olyan ipari ingatlanfejlesztő Magyarországon, amely már a tervezési fázistól kezdve a legösszetettebb fenntarthatósági és környezetvédelmi kritériumok szerint valósítja meg létesítményét. Az elkészült, 46.000 négyzetméteres maglódi csarnokba már be is költözhettek az első nagy bérlők, elfoglalva a csarnok mintegy 80 százalékát. A munkavállalóik igényeit szem előtt tartva, a kikapcsolódást segítő szabadidős- és közösségi szolgáltatások is megtalálhatóak lesznek majd a csarnoknak helyet adó élhető és emberközpontú HelloParks Maglód logisztikai parkban.
Ugyancsak győzedelmeskedett a Young City első és második üteme, amelyek a 13. kerület egyik legzöldebb környékén található, kiváló közlekedési környezetben. A Cordia lakóingatlan fejlesztése így egyszerre kínálja a városi és a zöldövezeti élet minden előnyét Pest egyik legkedveltebb városnegyedében, Angyalföldön. A Young City lakásai fiatalos okosotthonok multifunkcionális közösségi térrel, parkosított, sportolási lehetőségeket biztosító zöld kertben, tetőkerti napozóterasszal. A modern lakásokból álló lakópark nem csak nevében, koncepciójában is a fiatalokhoz szól. Ingyenes wifi a közösségi tereken és mobiltelefonról vezérelhető okosotthonok, azaz igazi 21. századi megoldások várják az itt lakókat.     
A Futureal-csoport iroda-, kereskedelmi, lakó- és ipari ingatlanfejlesztései összesen öt kategóriában szerzetek első helyet az idei CIJ Awards magyarországi díjátadón.

A cégcsoport továbbra is elkötelezett aziránt, hogy az iparág élmezőnyében a legmagasabb minőséget és a legmodernebb technológiákat ötvözve, valódi értéket nyújtson ügyfeleinek és bérlőinek. 

Háttérinformáció

 


A Futureal-csoportról
A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 220, összesen több mint 4 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, 6 milliárd eurót meghaladó értékben.

A Cordiáról


A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport, amely erős, jól ismert márkával és jelenléttel rendelkezik Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép- és felső közép szegmensében, továbbá egy pilotprojekttel Spanyolországban is jelen van. A Cordia a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, a varsói tőzsdén jegyzett Polnord SA lengyel lakóingatlanfejlesztő vállalatot, továbbá a már tőzsdén jegyzett, a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív ARGO Properties N.V. holland társaság 15,9%-át is tulajdonolja.
A Cordia-csoport közel két évtizedes múltra tekint vissza és számos nemzetközi díj, köztük az ULI által odaítélt „ULI Global Awards for Excellence” (ULI Globális Kiválósági Díj), az International Property Awards, a Bloomberg TV és a The New York Times által odaítélt „Best Mixed Use Project in Europe” (Európa Legjobb Vegyes Használatú Fejlesztése), valamint a Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) által odaítélt „Best Purpose Built Project Worldwide” (Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj, speciális kategória) büszke birtokosa.

HelloParksról


A HelloParks egy újgenerációs, innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég, amely teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével, a HelloParks olyan jövőbe mutató megaparkokat hoz létre, amelyek partnereik számára hosszú távú értéket teremtenek. A HelloParks a Futureal-csoport tagja.