2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Padlizsán és a banán keresztezése - ekkora ökörséget még nem láttál!

2023-12-03 11:33 | Nézettség: 1213
A Nagy Csináld Magad Ötlet (Great DIY Idea) Facebook oldal mutatott be egy videót, melyben megmutatják, hogy hogyan lehet a padkizsán növényen banánt termelni. Ez persze egy óriási titok, amit csak az oldal követői ismerhetnek meg. Hát ekkora fa...ságot már régen láttunk! Persze azt nem lehet tudni, hogy milyen szándékkel kéászült ez a videó, mindenesetre mi a Vicces kategóriába tesszük!

A videó november 20-án került fel a Facebookra és hatalmas népszerűségnek örvend, eddig 5,2 millióan nézték meg és 7000 komment valkamint 53 ezer like található rajt.

A videóban aprólékosan végig van vezetve a titkos módszer kezdve onnan, hogy hogyan szaporítsuk a padlizsánt banán segítségével, természetesen a padlizsán már itt beszívja a banán erejét. Természetesen ehhez a varázsláshoz is kell fokhagyma, mert annélkül nem működne. 

A videó végén pedig banánszüret van, padlizsán növényről! Hihetetlen és persze nem lehet igaz, reméljük ezt a videót senki nem hiszi el.

Megkérdeztük korunk mindentudójától (Chat GPT), mit szól a témához!

Lehet-e a Banánt és a padlizsánt keresztezni?

A padlizsánt (Solanum melongena) és a banánt (Musa spp.) természeti úton nem lehet keresztezni, mivel a két növény különböző növénynemekhez tartozik. A padlizsán a burgonyafélék (Solanaceae) családjába, míg a banán a liliomfélék (Liliaceae) vagy a muszájfélék (Musaceae) családjába tartozik.

A növények keresztezése azonos vagy hasonló növénynemek között lehetséges, amikor genetikailag kompatibilisek, de különböző növénynemek esetén általában nem. A padlizsán és a banán közötti keresztezés valószínűleg nem fog megtörténni természetes körülmények között. Az ilyen kísérleteket általában genetikai módosítással végeznék laboratóriumi körülmények között, de ebben az esetben is számos etikai és fenntarthatósági kérdés vetődik fel.

Lehet-e a padlizsán növényen banánt termelni, vagyos előfordulhat-e, hogy badlizsán helyett banán érik a padlizsán növényen. Egy Facebook videóban ezt mutatták be!

A padlizsán és a banán teljesen különböző növények, és természeti úton nem lehetséges, hogy a padlizsán növényen banánt termeljenek. Ezek a növények eltérő genetikai tulajdonságokkal rendelkeznek, és keresztezésük természetes körülmények között nem valósulhat meg.

A Facebook videók néha művészi vagy humoros szándékkal készülnek, és nem feltétlenül tükrözik a valóságot. Azt javaslom, hogy kritikusan vizsgálja meg az ilyen tartalmakat, és ne vegye azokat szó szerint. A padlizsán és a banán növényei különböző körülményeket és gondozást igényelnek, és nem lehet egyiket a másikon helyettesíteni.

Ha valaki banánt akar termeszteni, akkor a banán növény (Musa spp.) megfelelő választás lesz számára, míg a padlizsán (Solanum melongena) egy különféle burgonyaféle, és annak termései a zöldségek közé tartoznak. Tehát valós élelmiszereket vagy növényeket ne várjon egyik növényen a másik helyett.

Nézd meg a videót, ha ezek után is kiványcsi vagy!

 

Kép és a videó forrása: https://www.facebook.com/greatdiyidea/videos/1435403640655900