2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Pár egyszerű trükk, amely segít megelőzni a lefolyók eltömődését

2024-01-16 10:51 | Nézettség: 375
Szponzorált tartalom
Az eltömődött lefolyó a legtöbb háztulajdonos számára az egyik leginkább frusztráló vízvezeték probléma. A dugulások általában apró vízelvezető malőrként kezdődnek, amelyek kezdetben észrevétlenek, majd idegesítőek, később pedig lassan, de biztosan óriási kellemetlenséggé válnak. Ezek többnyire elkerülhetők és megelőzhetők, ha a háztartás tagjai ügyelnek a csatornahálózat infrastruktúrájára. Vajon hogyan lehet ezt megtenni? Olvasásra invitáljuk!

duguláselhárítás

Óvakodjunk az olajtól!

A lakástulajdonosok könnyen elkerülhetik az eltömődött lefolyók okozta frusztrációt és kényelmetlenséget. Először is néha nem árt átvizsgálni, hogy a vízvezeték-rendszer megfelelően működik-e, különösen akkor, ha drasztikus az időjárás változása. Az otthoni csövek a legtöbbször olyan dolgoktól tömődnek el, mint a tojáshéj, élelmiszer-maradékok, haj vagy papír – ezek általában a csövek belsejében lévő zsírhoz tapadnak, így az egyik leglényegesebb dolog, hogy soha, de tényleg soha ne öntsünk zsírt vagy olajat a lefolyóba!

Egy másik kardinális tematika, hogy használjunk szűrőket a lefolyókhoz, így elkerülhetjük a slamasztikát, ha valaki esetleg mégsem elég óvatos. Ha azt észleli, hogy otthona lefolyócsatornája lelassul, és időbe telik, amíg a víz teljesen elfolyik, javasoljuk, hogy ütemezzen be egy professzionális lefolyó-tisztítási szolgáltatást, és végeztesse el a megfelelő ellenőrzést és tisztítást – ebben segítségére lesz a Duguláselhárítás Budapest professzionális csapata, akikhez egy linket is mellékelünk, íme: https://www.dugulaselharitas.net.

duguláselhárítás

Okosan a lefolyókkal!

Lakástulajdonosként az összes padló-, medence- és mosodai lefolyót megfelelően szükséges installálni. A nyitott vízelvezetőket ajánlott szűrővel takarni, hogy a törmelékek és egyéb háztartási cikkek ne eshessenek be. A padlólefolyókat megfelelő visszafolyás-gátló rendszerrel és védőszűrőkkel tanácsos felszerelni.

Ha azt fontolgatja, hogyan takaríttassa ki szakemberrel az eltömődött csatornákat, úgy érzi, fel kellene mérnie otthona kockázatait, vagy csak egyszerűen egy karbantartási ellenőrzést szeretne beiktatni, hívja a Duguláselhárítás Budapest brigádját, és kérjen fel egy engedéllyel rendelkező vízvezeték-szerelőt az értékeléshez. Ez egy olyan apró beruházás, amelynek segítségével rengeteg későbbi bosszantó költséget lehet megelőzni. Látogasson el weboldalunkra, ahol további részleteket tudhat meg erről a témáról: https://vizvezetekszerelo.dugulaselharitas.net.

Kép és a videó forrása: https://www.dugulaselharitas.net.