2023. március 30., csütörtök
Zalán névnapja

Putyindi Edina asztalos lesz, Novák Katalinné alezredes, Kárász Róbert alvászavaros, Orbán megértő

2023-03-07 09:25 | Nézettség: 202
Középkorú férfiak és nők életközepi válságát, és a szorongásra adott reakcióit jártam körül Novák Katalinné, Kárász Róbert valamint Vladimir & Viktor történetén keresztül.

A középkorú életkor jellemzően az 40-65 éves korosztályt jelenti.

Ebben az életszakaszban sokan tapasztalnak életközepi válságot, amely az életük átgondolásával és a jövőjük iránti bizonytalansággal járhat. Az életközepi válság egy olyan időszak, amikor az ember átértékeli az életét, és megkérdőjelezi, hogy elért-e mindent, amit akart, és hogy mi a célja a további években.

A középkorú férfiak és nők életközepi válságának szorongásra adott reakciói lehetnek:

Szorongás: A válságérzés miatt sok ember szorongást tapasztalhat. Az aggodalom a jövővel kapcsolatban, az elégedetlenség érzése, az élet céljainak hiánya mind hozzájárulhatnak a szorongáshoz.

Depresszió: Az életközepi válság depressziót is okozhat. Az ember elveszítheti az élet iránti érdeklődését és motivációját, és általános elégedetlenséget tapasztalhat az életével kapcsolatban.

Önreflexió: Az életközepi válság lehetőséget ad arra, hogy az ember átgondolja az életét és az életmódját. Az ember lehetőséget kap arra, hogy új életcélokat és életstílust találjon magának, ami pozitív változást hozhat az életébe.

Újrakezdés: Sok középkorú ember úgy érzi, hogy az életük feléig elértek, és most van az idejük arra, hogy újrakezdjenek valami újat vagy teljesen más irányba menjek az életük. Ez lehet karrier változás, új hobbi, új kapcsolatok vagy utazás.

Túlzott munka: Néhány középkorú ember úgy reagál a válságra, hogy túlzottan munkára fókuszál, hogy elkerülje az érzéseit. Ez azonban gyakran vezethet kimerüléshez, kiégéshez vagy az élet más területeinek elhanyagolásához.

Önértékelés: Az életközepi válság időszakában sokan azon kezdenek gondolkodni, hogy mit érnek, mit érnek el az életben, és mi az életük értelme. Ez lehet egy újabb mély önismeret vagy az érzés, hogy hiányzik az életük.

Átalakulás: Az életközepi válság lehetőséget ad arra, hogy az emberek megváltoztassák a hozzáállásukat és az életüket. Sokan keresnek spirituális vagy pszichológiai támogatást az átalakuláshoz, és több időt szentelnek az önismeretre és az érzelmi intelligenciára.

Elutasítás: Vannak olyanok is, akik egyszerűen elutasítják a válságot, és továbbra is folytatják az életüket a megszokott módon. Ez azonban hosszú távon nem mindig fenntartható és lehet, hogy a problémák csak halmozódnak.

Csakrák és energetikai gyakorlatok: Az életközepi válságban lévő emberek számára a csakrák és a meridiánokhoz kapcsolódó energetikai

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=onasdP_4k8I