2023. november 28., kedd
Stefánia névnapja

Saját szemünkkel néztük meg az ország kedvenc lombok nélküli lombkorona sétányát!

2023-04-03 21:57 | Nézettség: 711
A híd, ami összeköt, a híd, ami szétválaszt! Megtekintettük a hungarikumot, a lombok nélküli lombkorona sétányt, az uniós adófizetők pénztemetőjét! A helyi látványosságot, amiről az egész ország beszél, és ami a humoristákat és a mém készítőket is megihlette. Irány Nyírmártonfalva, ahol Magyarország első lombkorona sétányát átadták. Igaz a közelben egyetlen fa sincs.

Mi a lombkorona sétány? A világon egyedülállóan Magyarországon van az egyetlen olyan lombkorona sétány, ahol egyetlen fa nincs a környéken.

Ahol a lombkorona sétány megépítéséhez felhasználták az erő fáit, amit be kellett volnamtatni róla.

A lombkorona sétány egy olyan magaslati ösvény, amelyet a fák lombkoronájának szintjén építenek meg. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy közvetlen közelről megfigyelhessék az erdő vagy az esőerdő növény- és állatvilágát, valamint a lombkorona szintjén zajló életet.

A lombkorona sétányokat általában olyan helyeken építik meg, ahol a lombkorona magassága jelentős, például trópusi erdőkben vagy magas hegyvidéki erdőkben. A sétányok lehetnek fából készült, vagy acél tartószerkezetekből épített magaslatok, amelyek biztonságosan tartják a látogatókat. Néhány lombkorona sétányhoz hídakat, kilátókat és más látványosságokat is kapcsolnak, hogy a látogatók teljes mértékben élvezhessék az élményt.

A lombkorona sétányok megépítése segít a fenntartható turizmus fejlesztésében és az erdők megőrzésében, mivel azokat az erdőket és természeti környezetet mutatják be a látogatóknak, amelyek megőrzésére nagy figyelmet kell fordítani.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=AUsVMmomShs