2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Soha el nem alszik ez a saját kezűleg készített illatos gyertya, amelyet gyorsan, olcsón és egyszerűen el tudsz készíteni a recept alapján!

2023-10-14 09:40 | Nézettség: 982
Ez az egyszerű és otthon könnyen elkészíthető gyertyarecept lehetővé teszi számunkra, hogy saját, illatosított gyertyákat készítsünk. Csak egy pohár, díszkövek vagy üveggyöngyök, olívaolaj, víz és aromaolaj szükségesek hozzá. Az elkészült gyertya dekoratív, és a választott aromaolajnak köszönhetően kellemes illatot teremt a környezetünkben. Kreativitásunkat is kibontakoztathatjuk a díszítés során. Ajándéknak is kitűnő, mert a gyöngyök és az illat bárki ízlésére formálható. Fontos azonban, hogy mindig felügyeljük a gyertyát, amikor ég, és ügyeljünk a tűzveszélyre.

Házi Készítésű Gyertya Recept

⚜️🎁⚜️

Gyertya készítés házilag dísz ajándék

⚜️🎁⚜️

Hozzávalók:

 • 1 db pohár
 • 4 - 7 db díszkő vagy üveg gyöngy a pohár aljára
 • Víz (elegendő mennyiség a díszek ellepéséhez)
 • Olívaolaj (kb. a víz felének megfelelő mennyiség)
 • Aromaolaj (ízlés szerint)
 • 1/2 literes műanyag palack alsó része, lyukkal középen
 • 1 lapka WC-papír (kanóc készítéséhez)

Elkészítési lépések:

⚜️🎁⚜️

gyertya készítés dísz ajándék kreatív üveg pohár.⚜️🎁⚜️

 1. Készítsük elő az üvegpoharat és a dísznek szánt gyöngyöket és díszköveket

 2. Most helyezzünk néhány díszkövet vagy üveggyöngyöt a pohár aljára. Ezek a díszek segítenek stabilizálni a kanócot, és dekoratív hatást is kölcsönöznek a gyertyának.

⚜️🎁⚜️

Gyertya készítés díszkő üveg gyöngy pohár kreatív

 1. Öntsük a pohárba vizet, hogy ellepje a díszeket, majd óvatosan öntsünk olívaolajat a víz tetejére. Az olívaolaj és a víz különböző sűrűségűek, így az olaj úgy fog leülepedni, hogy egy réteget képez a víz felett.

⚜️🎁⚜️

Gyertya készítés díszkő üveg gyöngy pohár kreatív olaj

⚜️🎁⚜️

 1. Most a gyertya illatosításához adjunk hozzá néhány csepp aromaolajat az olaj tetejéhez. Válasszunk olyan illatot, amely tetszik nekünk, és óvatosan keverjük el az olajban.
 2. Előkészítjük a műanyag palackot. Vágjunk le az alsó részéből egy kis darabot, amelynek közepén egy lyukat készítünk. A lyuk legyen elég nagy ahhoz, hogy könnyen beférjen a kanóc.

 3. Tegyük a műanyag palack levágott tetejét a pohárba, hogy a kanóc a pohár közepén legyen, és a kanóc alsó része a pohár aljához érjen.

⚜️🎁⚜️

Gyertya készítés házilag dísz ajándék

 1. Most készítsük el a kanócot a WC-papírból. Vegyünk egy lapkát, és göngyöljük fel szorosan, hogy egy hosszú, vékony csíkot kapjunk. Ezt a csíkot fűzzük bele a műanyag palack alsó részén található lyukba

 

⚜️🎁⚜️

Gyertya készítés dísz ajándék kreatív

 1. Végül, gyújtsuk meg a kanócot a műanyag palackon keresztül.
 2. A kanócot az olívaolajba mártva azonnal látni fogjuk, hogyan lángol.

Most már kész a házi készítésű gyertyád.

⚜️🎁⚜️

Gyertya készítés dísz ajándék kreatív

A pohárban lévő olaj és víz keveréke és az aromaolaj szép lánggal fog égni, így kellemes fényt és illatot teremtve a környezetedben.

Győződj meg arról, hogy mindig figyeljen a gyertyádra, amikor ég, és soha ne hagyj gyertyát felügyelet nélkül.

⚜️🎁⚜️

Házilag könnyedén elkészíthető gyertya

A fent említett technika egyszerű és otthon könnyen kivitelezhető kreatív módja a gyertyakészítésnek, és több okból is ajánlható:

 1. Hozzáférhetőség és költséghatékonyság: Az alapanyagok, mint a pohár, a WC-papír, az olívaolaj és a víz könnyen beszerezhetők, és valószínűleg otthon megtalálhatók. Ezért nem szükséges drága eszközök vagy anyagok beszerzése.

 2. Gyors és egyszerű: A gyertya elkészítése viszonylag gyorsan megtörténik, és nem igényel különleges készségeket vagy speciális szerszámokat. Bármilyen személy könnyen elvégezheti, beleértve a kezdőket is.

 3. Illatosított gyertya: A hozzáadott aromaolaj lehetővé teszi, hogy testre szabhassuk a gyertya illatát, és különböző illatokat választhatsz az évszaknak vagy az alkalomnak megfelelően.

 4. Dekoratív és egyedi: A díszkövek vagy üveggyöngyök a pohár alján nemcsak dekoratív elemek, hanem segítenek is a gyertya stabilitásában. Az elkészült gyertya egyedi és saját kreativitásodat tükrözi.

 5. Környezetbarát: Az olívaolaj és a víz használata környezetbarát alternatívát jelent az egyes gyertya anyagokhoz képest. Emellett a műanyag palackot is újrahasznosíthatod.

⚜️🎁⚜️

Szem előtt kell tartani, hogy a gyertya mindig felügyelet mellett égjen, és ne hagyjuk el a lángját.

A gyertyák égetése során mindig ügyeljünk a tűzveszélyre.

Ezenkívül a fenti recepttel elkészített gyertya lángja nem olyan erős, mint a hagyományos viaszgyertyáké, tehát inkább dekoratív célokra vagy hangulatkeltésre alkalmas.

⚜️🎁⚜️


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=jSnntNz2X_g

További videók a témában