2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

Sorsunk alakulása az egyik téma a Geszti+ 2. adásában

2023-01-05 17:16 | Nézettség: 290
Friderikusz Sándor mellett Zsiga Melinda, és Orvos-Tóth Noémi a vendég a Geszti + második adásában. Mi a sors? Mi a végzet? Hogyan alakíthatjuk sorsunkat a tudatosság erejével? Erre keresik a választ a műsorban. a válaszokat Geszti és Friderikusz a műsor elején.

   Aműsor első vendége Zsiga Melinda, sokszoros magyar kick-box bajnok. A beszélgetés nem a sportról, hanem az árvaságból, a vesztes állapotból való elrugaszkodás történetéről szól. Hogyan lehet túlélni, ha gyerekkorunkban nem kellettünk senkinek? Hamupipőke csak a mesében győzhet, vagy felül
kerekedhet mostoháin és ellenfelein, királyfi nélkül is? 

    Az adás második felében Geszti Péter Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológussal jár körbe érdekesebbnél érdekesebb témákat. Hogyan tudunk tudatosabban partnert választani? Mi az ősbizalom és miért nélkülözhetetlen? Hogy találhatunk rá a nekünk kellő párra? Mi az a társismeret, és hogyan segítheti alakítani a sorsunkat? Miért gyilkos a megszégyenítésre, megsemmisítésre irányuló kommunikáció, és mennyiben határozza meg egy nemzet sorsát, hogy mi történik a gyerekszobákban? Miért kell fájdalmainkat feldolgozni? Hogyan tudjuk kialakítani mentális védvonalainkat egyénenként és közösségileg, mi az a lelki határvédelem?

/forrás: Friderikusz Podcast/

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=-B6xZBSj_jY