2022. augusztus 13., szombat
Ipoly névnapja

Szárnyal a japán ihletésű életmódtermékek forgalmazója Magyarországon

2022-07-08 18:19 | Nézettség: 37
Öt éven belül legkevesebb 10-15 üzlet megnyitását tervezi a MINISO hazánkban a most induló franchise rendszere keretein belül. A webshop mellett jelenleg Budapesten négy helyszínen megtalálható vállalat havi szinten bruttó 100 millió forint árbevételt realizál. Üzleteikben olyan kollaborációs kollekciók termékeiből válogathatnak a vásárlók, mint a Medvetesók, a Disney vagy a Minyonok. Aki egyszer bemegy a „boldogság a legjobb” életszemléletet képviselő MINISO-ba, az biztos, hogy üres kézzel nem távozik.


Franchise hálózatot épít hazánkban a MINISO

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DAuYLoclKEI

2019 nyarán a fővárosi Árkád bevásárlóközpontban nyitotta meg kapuit Magyarországon az első MINISO, a japán ihletésű életmódtermékek forgalmazójának fogadtatása pedig olyan kiemelkedő volt hazánkban, hogy az ezt követő két évben újabb három egységgel gyarapodtak.

A cég magyarországi terjeszkedését és annak létjogosultságát jól jelzi, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány első évében inkább az üzletbezárás volt a jellemző, a MINISO újakat tudott nyitni, miközben dinamikusan nőtt a forgalmuk is. 2020-ban, amikor a pandémia miatt hónapokig rendkívül szigorú korlátozások között kellett élnünk, előbb a Westendben majd a Corvin Plázában nyitott új egységük, 2021-től pedig már a Mammutban is megvásárolhatók a termékeik.

Új életstílust teremtettek meg

A MINISO éppen meghódítja az egész világot: globálisan immár több mint 100 országban megközelítőleg 5000 üzletet üzemeltetnek. Sikerük pedig abban rejlik, hogy össze sem hasonlíthatók más márkával.

A cég kötelékében díjnyertes, világhírű designerek dolgoznak és olyan kollaborációs kollekciók termékeit forgalmazzák a teljesség igénye nélkül, mint a Medvetesók, a Disney, a Minyonok, a Marvel vagy a Toy Story. A licencszerződéseknek köszönhetően így olyan széles a cukitermékek választéka az üzleteikben, hogy azt senki nem tudja leutánozni.

Aki egyszer bemegy a MINISO-ba, az biztos, hogy üres kézzel nem távozik. És ez nem pusztán egy szlogen, hanem a valóság, a cég létrehozása ugyanis egy teljesen új életstílus megteremtését jelentette. A termékek fejlesztésénél a fogyasztók szempontjait tartják szem előtt, ami visszatér az esszenciához, és a természethez; divatosabbá, megbízhatóbbá teszi a termékeket, megfizethető árakkal.

Már a cég logója is magáért beszél: kialakítása egy bevásárlótáska képét idézi, amely egyszerű, de divatos, miközben tökéletesen mutatja az iparági jellemzőket, a fogyasztás fogalmát is kihangsúlyozza.

A MINISO üzleteiben és webshopjában a cuki fürdőszivacstól a mesehősös fejpántokon át egészen a mintás telefontokokig szinte minden megvehető. A vásárlók jelenleg az ajándék és írószer, az életmód, a játékok és plüssök, az egészség és szépségápolás, az elektronikai kiegészítők, a ruházat, az illatosítók és az utazás kategóriában válogathatnak több mint nyolcezer termék közül, ami nyáron a kozmetika és az étel-ital csoporttal egészül majd ki.

Jó befektetés a boldogság

A MINISO hazánkban most építi ki a franchise hálózatát, és a vállalkozó szellemű befektetőkkel együttműködésben még idén legkevesebb három üzletet terveznek nyitni. A hosszú távú cél, hogy a franchise-ban 5 éven belül újabb 10-15 üzlettel gyarapodjanak Magyarországon, Budapesten és vidéki nagyvárosokban egyaránt.