2023. december 3., vasárnap
Ferenc névnapja

Terminator szereplői akkor és most, hogyan változtak az elmúlt 39 évben

2023-05-13 10:43 | Nézettség: 956
A Terminátor filmek az akció- és sci-fi műfajába tartozó híres és kultikus filmsorozat, melyet James Cameron indított el 1984-ben. A sorozat az emberiség és gépek közötti harcot mutatja be a jövőben, ahol a gépek felemelkednek és uralni kezdik a világot. Igazi kultuszfolmmé váltak és sukonk kedvenc filmjei voltak az 1980-as és 90-es években. Nézzük hogy változtak az első két rész szereplői az elmúlt majdnem 40 évben!

Az első rész a Terminátor címet viselte, 1984-ben került a mozikba és James Cameron rendezte. A főszereplők Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn voltak. A film sikeres volt mind kritikailag, mind kereskedelmi szempontból. Nagy hatást gyakorolt a sci-fi műfajra és több folytatást generált. A film költségvetése körülbelül 6,4 millió dollár volt, és világszerte mintegy 78,4 millió dollár bevételt hozott. A filmnek nemzetközi elismerést hozott, bár nem nyert Oscar-díjat, azonban számos kisebb díjat és jelölést kapott.

A második réssze 1991-ben jelent meg Terminátor 2: Az ítélet napja cimmel és szintén James Cameron rendezte, a Terminátort ismét Arnold Schwarzenegger játszotta, a további főszerepekben pedig Linda Hamiltont, Edward Furlongot, és Robert Patrickot láthattuk. A film költségvetése nagyjából 102 millió dollár volt, és világszerte több mint 520 millió dollár bevételt hozott.

Ez a film még nagyobb sikert ért el, mint az első rész. A kritikusok és a közönség is dicsérték a látványvilágát, a szereplők alakítását és a történetét. Terminátor 2 több díjat is nyert, köztük négy Oscar-díjat. Az elnyert díjak közé tartozik a Legjobb Hangvágás, a Legjobb Hangkeverés, a Legjobb Smink és a Legjobb Vizuális Effektek kategóriájában. Emellett számos egyéb jelölést és díjat kapott a film, amely elismeri a rendezést, a forgatókönyvet és a színészi alakításokat.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=LkeK0wbbt1s