2023. november 28., kedd
Stefánia névnapja

Top 10 focista ⚽️, aki a legtöbb gólt rúgta valaha

2023-07-07 10:05 | Nézettség: 739
Egy lenyűgöző utazásra a futballtörténelem ⚽️ mélyére, ahol felfedezzük a legnagyobb gólszerzők világát! Fedezd fel, ki rúgta a legtöbb gólt a futball történetében, és nézd meg, milyen legendás képességekkel rendelkeztek ezek a kirobbanóan tehetséges játékosok. Emellett betekintést nyerhetsz abba is, hogy mi tette őket olyan különlegessé, hogyan váltak ikonokká a pályán túl is. Ez az izgalmas videó garantáltan megragadja az érdeklődésedet, és új perspektívákat nyit a futball világában!

A világon a legtöbb ⚽️ gólt rúgó futballisták közül a következők a top 10-es listán:

 1. Josef Bican (Ausztria/Csehszlovákia) - 805 gól
 2. Kivételes gólképessége és sebessége híres.
 3. Romário (Brazília) - 772 gól
 4. Kiváló csatár, aki a 90-es években a brazil válogatott tagjaként és klubcsapataiban is kivételes teljesítményt nyújtott.
 5. Pelé (Brazília) - 767 gól
 6. A futballtörténelem egyik legnagyobb ikonja, aki technikájával és gólerővel világszerte híressé vált.
 7. Ferenc Puskás (Magyarország/Spanyolország) - 746 gól
 8. A magyar futball legendája, aki a Honvéd és a Real Madrid csapatában is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
 9. Gerd Müller (Németország) - 735 gól
 10. Az FC Bayern München és a német válogatott legendás támadója, aki rendkívüli hatékonysággal rúgta a gólokat.
 11. Ferenc Deák (Magyarország) - 576 gól
 12. Az Aranycsapat tagja, aki a magyar válogatottban és a Ferencvárosban is kimagasló gólképességgel rendelkezett.
 13. Uwe Seeler (Németország) - 575 gól
 14. A Hamburger SV és a német válogatott legendás játékosa, aki hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
 15. Lionel Messi (Argentína) - 672 gól (2021-es adat)
 16. A Barcelona és az argentin válogatott zseniális játékosa, aki páratlan technikájával és gólérzékével hódította meg a futballvilágot.
 17. Cristiano Ronaldo (Portugália) - 674 gól (2021-es adat)
 18. Az egyik legdominánsabb támadó a világon, aki számos klubban (Manchester United, Real Madrid, Juventus) és a portugál válogatottban is kiválóan teljesített.
 19. Ferenc Bene (Magyarország) - 576 gól A magyar válogatott legendás támadója, aki az Újpest és a belgiumi Royal Antwerp csapatában is remekül szerepelt.

Ezek a játékosok a gólrekordjaikon túl is híresek voltak azáltal, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtottak klubcsapataikban és/vagy nemzeti válogatottjukban, sikeres pályafutást értek el, és elismerték őket a futballvilágban.

Most pedig felsorolok 15 magyar futballistát a legendás régi időkből:

 1. Ferenc Puskás
 2. Sándor Kocsis
 3. Zoltán Czibor
 4. Gyula Grosics
 5. Nándor Hidegkuti
 6. László Kubala
 7. Zoltán Varga
 8. József Bozsik
 9. Jenő Buzánszky
 10. Ferenc Deák
 11. Imre Schlosser
 12. Gusztáv Sebes
 13. Gyula Zsengellér
 14. Lajos Tichy
 15. Mihály Lantos

Ezek a játékosok a magyar futball aranykorában, az Aranycsapat idején (az 1950-es években) szerepeltek, és kiemelkedő szerepet játszottak a magyar válogatott sikereiben. Néhányan közülük később külföldi klubokban is sikeresen folytatták pályafutásukat.

10 magyar focista a közelmúltból, akik ismertté váltak labdarúgó teljesítményük által és híresek Magyarországon és máshol is:

 1. Balázs Dzsudzsák - A holland PSV Eindhovenban és a magyar válogatottban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Kiváló technikája és gólérzéke emelte ki.
 2. Péter Gulácsi - A német RB Leipzig kapusa, aki stabil teljesítményével és megbízhatóságával híressé vált. Számos fontos védéssel segítette csapatát.
 3. Dominik Szoboszlai - Az osztrák Red Bull Salzburg és az RB Leipzig tehetséges középpályása, aki játékintelligenciájával és lövőtechnikájával tűnik ki. Az Európa-bajnokságon lőtt győztes gólja miatt ismertsége tovább nőtt.
 4. Willi Orbán - A német RB Leipzig és a magyar válogatott megbízható és erős védője. Az erőteljes játékstílusával és vezetői képességeivel kitűnik.
 5. Ádám Szalai - A magyar válogatott csatára, aki sikeres karriert futott be a német és a spanyol klubokban. Híres a fejlövéséről és a munkabírásáról.
 6. Roland Sallai - Az SC Freiburg és a magyar válogatott középpályása, aki technikájával és sebességével hívta fel magára a figyelmet. Fontos gólokat szerzett klub- és válogatott szinten is.
 7. László Kleinheisler - Az Európa-bajnokság elődöntőjéig jutó magyar válogatott meghatározó középpályása. Az izlandi csapat elleni találata emlékezetes, amely segített a továbbjutásban.
 8. Szalai Ádám - A Mainz 05 támadója, aki erőteljes játékával és gólérzékével híressé vált. Rendszeresen szerepel a magyar válogatottban is.
 9. Ádám Nagy - Az olaszországi Bologna középpályása, aki stabil teljesítményt nyújt a klubcsapatában és a válogatottban is. Rendkívül jó játékelmélettel rendelkezik.
 10. Attila Fiola - Az Európa-bajnokságon bemutatott kiváló teljesítménye miatt vált híressé. A védelem szilárdságával és a Spanyolország elleni góljával nyűgözte le a nézőket.

Ezek a játékosok Magyarországon és más országokban ismertek és elismertek lettek a futballtudásuk, klub- és válogatottbeli teljesítményük, valamint egyes nemzetközi tornákon nyújtott kiemelkedő teljesítményük miatt.

Mennyit tudsz az évszázad mérkőzéseiről? Kattints ide és teszteld magad !

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/shorts/FV_sFlClTdo