2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Top 5 rejtvény, amit csak a zsenik tudnak megoldani (fejtörők, tesztek)

2023-05-31 23:11 | Nézettség: 758
A videóban tesztelhetitek, hogy milyen gyorsan vág az eszetek. 5 db feladványt fogtok látni és 30 másodpercetek lesz a megoldásukra, azonban 15 mp leteltével egy kis segítséget fogok nektek adni, hiszen elég nehéz fejtörőket gyűjtöttem. Fejtörők, tesztek azoknak akik próbára akarják tenni magukat.

Ha ezeket a teszteket megoldottad, akkor nagyon ügyes vagy és csak gratulálni tudok, hiszen tényleg nehéz feladatok vannak a vidfeóban!

5.nyaklánc

Segítség: Ki az aki a homokba lépés nélkül is elvihette a nyakláncot?

MEGOLDÁS: Nézd meg a videót, ha még nem tudod:D

4. 3. lottóhúzás

Reggel 8 órakor izgatottan hallgatja a rádió hírműsorát Péter és Pál. Az előző napi lóttóhúzás eredményét szeretnék megtudni, hogy az 1,2,3...,90 közül melyik az az öt, amelyet kihúztak. 
Mindketten egy-egy szelvénnyel játszottak. Amikor a bemonndó elkezdte mondani a kihúzott számokat, Péter az első szám elhangzása után boldogan csapott a rádiókészülékre - mire a rádió elnémult- és felkiáltott:
-ötösöm van!
Ezután megszólalt Pál: 
-Nekem meg nincs egy találtatom sem. 

Hogyan tudhatták mindezt, hiszen az öt szám közül csak az elsőt hallgatták meg?

Segítség a kihúzott számokat mindig növekvő sorrendben mondják.

3.Négy bűnöző felsorakozik egymás mögött a lépcsőn, mindegyik ugyanabba az irányba néz, de a negyediket egy fal választja el a másik háromtól. A feladat, hogy megmondják, milyen színű rajtuk a kalap. Összegezve: Az első számú férfi látja a másodikat és a harmadikat. A kettes számú látja a hármast. A hármas számú nem látja a többieket. A négyes számú nem látja a többieket. A bűnözők kalapot viselnek. Azt tudják, hogy ketten fehér, ketten pedig fekete kalapot viselnek, de nem tudják, hogy a saját fejükön milyen színű a kalap. A feladat, hogy megmondják, milyen színű rajtuk a kalap. Viszont: Nem mozoghatnak és nem fordulhatnak meg. Nem beszélhetnek egymással. Nem vehetik le a kalapot. Ki fogja először kitalálni és miért?

2.  rendőrséget egy izgatott hang hívta telefonon, s bejelentette, hogy betörtek a lakásába, kirabolták.
Szimat főfelügyelő azonnal indult a megadott címre. Ahogy elindult, megérkezett a tett helyszínére és becsöngetett a lakásba. 
-Csak nem magáé az a gyönyörű Alfa Romeó a ház előtt? -kérdezte a felügyelő, miközben körbejárt a helyszínen. 
Az enyém a kocsi, de sajnos most éppen javításra szorul. Tegnap lerobbant. Azóta ott áll a ház előtt mondta a férfi.
De hiszen az lehetetlen nézett rá a felügyelő gyanakodva. 

Miért kételkedett a felügyelő?
 

Segítség: A lényeg az, hogy nem sokkal a találkozásuk előtt esett az eső. 

1. Bergengócia és Burkusország határán az egyik határőr gyanúsan szemléli a a Bergengóciából érkező Jákobot. Jákob napok óta minden délután átmegy a szomszédos Burkusországba, maga előtt tolva egy talicska homokot.
A határőr többször is átkutatta Jákobot, keresve, vajon mi az, amit átcsempész. Nemegyszer kiborítatta a homokot, nem talált semmit, és a homokot sem engedte elvinni. A határőr gyanúja egyre erősödött, de hiába kutatta át Jákobot, nem talált semmit, és a homokot sem engedte elvinni. A határőr gyanúja egyre erősödött, de hiába kutatta át Jákobot,  nem talált semmit. 

Igaza volt a határőrnek, Jákob minden alkalommal átcsempészett a határon valamit. Mi lehetett az? 
 

Segítség: Mi volt az ami Jákobnál minden egyes határátlépésnél volt és a szöveg is tájékoztatást ad róla?

1+1. Pityuka egy cellába van bezárva ahol bármifélr padló helyett nagy szerencséjére föld van. A cellában csak egy ablak van, de sajnos az olyan magasan, hogy senki nem éri el. Csak egy ásó van a cellában Pityukával. Elképesztő forróság van és Pityu nem fog inni és enni kapni egyhamar, 2 napja van hátra. Kitalálja, hogy kiássa magát egy alagúton keresztül, de 2 óra ásás után rájön, hogy alagútásással nem fog megmenekülni. A végén mégis kijut.

A kérdés  az, hogy hogyan jutott ki Pityuka a cellából?
 

Segítség: Hogyan érhertné el Pityuka az ablakot?

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=cQrcZjQcvA0