2022. szeptember 28., szerda
Vencel névnapja

Újpest évtizedes történelme került felszínre a Szilas-patak takarításakor

2022-06-13 20:04 | Nézettség: 217
A legszínesebb fantázia is kevés ahhoz, hogy elképzeljük, mi minden került elő a Szilas-patak medréből, amikor az újpesti szakemberek nekiláttak a takarításnak, az iszapréteg ugyanis hosszú évtizedek titkait rejti magában.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=oQphrPOS5cM

Műanyag palackok, fogsor, melltartó, történelmi kincsek... Nem is gondolná az ember, hogy mi minden rejlik egy patak medrében, Budapest forgalmas utcáitól csupán néhány perc sétára. Hamarosan a média munkatársainak is lehetősége nyílik bepillantani abba az egyébként kevesek által ismert folyamatba, hogy miként zajlik az újpesti Szilas-patak medrének takarítása. Sőt, a vállalkozó szellemű újságíróknak lehetőségük lesz védőfelszerelésbe bújva, a vízben tevékenyen is segíteni a munkát.

Ezúton szeretettel meghívunk a Szilas-patak soron következő szakaszának sajtónyilvános medertakarítására, ahol a Fővárosi Csatornázási Művek és az Újpesti Városgondnokság Kft. dolgozói mellett a média munkatársainak is lehetősége lesz leereszkedni a patak medrébe. A program célja, hogy az újságírók - és rajtuk keresztül a nézők, olvasók, hallgatók - első kézből értesüljenek arról, hogy milyen egy medertakarítás így kézzelfoghatóvá váljon, mint is teszünk mi természeti értékeinkkel. Az áprilisi medertakarítási akció során 5 köbéter szemetet szedtek össze egy egy kilométeres szakaszon, most is hasonló eredményekre számítunk.

Időpont: 2022. június 15. szerda 10:00 (érkezés: 9:45-től)
Találkozóhely és parkolási lehetőség: Hóbarátok Sport Egyesület Siiskola, 1046 Budapest, Óceánárok u. (Google térkép link: https://tinyurl.com/medertakaritas)

A medertakarítás során a média képviselőit kalauzolja, kérdéseiket örömmel megválaszolja a Fővárosi Csatornázási Művek képviselője; Etter Márk ügyvezető, az Újpesti Városgondnokság képviseletében, valamint Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere is.

A részvétel regisztrációhoz kötött, így amennyiben még nem tetted, kérlek legkésőbb június 8-án 12 óráig e-mailben jelezz vissza, hogy számíthatunk-e a részvételedre. Kérlek azt is külön jelezd a válaszodban, ha velünk tartanál a patak medrébe!