2024. július 14., vasárnap
Őrs névnapja

Velence, ahol tilos leülni és tilos lefeküdni - Teszteltük!

2023-03-15 21:42 | Nézettség: 1104
Velencében a Szent Márk téren TILOS leülni és lefeküdni. Erre számos tábla és sok-sok őr figyelmeztet. Mi most megszegtük a tilalmat, ez történt. Velence szent Márk tér Olaszország leglátogatottabb helyszíne.

A Szent Márk tér (olaszul: Piazza San Marco) Velence egyik legismertebb és leglátványosabb helye, melyet gyakran az "olasz világ legszebb terének" tartanak. A tér Velence történelmi központjában található, és számos nevezetesség található rajta, többek között a Szent Márk-bazilika, a Dózse-palota és a Campanile (harangtorony).

A Szent Márk tér több mint 900 éves történelemmel rendelkezik, és korábban a Velencei Köztársaság politikai, vallási és gazdasági életének központja volt. A tér azóta is jelentős turisztikai látványosság, amelyet évente több millió ember látogat meg.

A tér közepén található Piazza San Marco-nak nevezett nyitott téren kívül, a Szent Márk tér számos olyan épületet és nevezetességet tartalmaz, amelyeket érdemes megnézni. Ez magában foglalja a Szent Márk-bazilikát, amely a világ egyik legszebb temploma, a Dózse-palotát, amely korábban a velencei

köztársaság vezetőinek otthona volt, valamint a Campanile-t, amelynek kilátójából fantasztikus kilátás nyílik a városra és a lagúnára.

A tér számos éttermet és kávézót is kínál, ahol az emberek élvezhetik a velencei konyha ízeit és a híres olasz kávét. A téren gyakran vannak kulturális rendezvények, koncertek és egyéb események, amelyek még vonzóbbá teszik a látogatást.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a Szent Márk tér nagyon népszerű turistalátványosság, és gyakran zsúfolt lehet, különösen nyáron és a főszezonban. A látogatóknak javasoljuk, hogy tervezzék meg az időpontot a látogatásra, és időben érkezzenek, hogy élvezhessék a tér és a nevezetességek szépségét.

A Szent Márk tér Velence híres és jelentős helye, és a történelem során számos fontos eseménynek volt a helyszíne. Azonban, ahogy sok más híres helyen, itt is történtek botrányok, amelyek a világ figyelmét magukra irányították.

Egy ilyen botrány az 1797-ben történt francia elfoglalás idején történt, amikor a francia hadsereg megpróbálta eltávolítani a Szent Márk téren található aranyozott bronzlovat, amely a Szent Márk bazilika előtt állt. A lovagló szobrot a Négyesek Nagy Tanácsa rendelte meg a XV. században, hogy megörökítse a hatalom és a szabadság megőrzésének jelképeként a Szent Márk téren tartott fesztivált.

A francia hadsereg vezetője, Napoleon Bonaparte utasította csapatait, hogy húzzák le a lovagot a talapzatról és szállítsák vissza Franciaországba. A lovagló szobor eltávolítása azonban nem sikerült, és a talapzatra visszaállították. A lovagot végül a Szent Márk székesegyház előtt helyezték el, ahol a mai napig áll.

Egy másik híres botrány a Szent Márk térrel kapcsolatban a 21. század elején történt, amikor az olasz kormány megpróbálta engedélyezni a luxus üzletek megnyitását a téren. Az ötletet hevesen ellenzi az olasz közvélemény, mert az új üzletek a hagyományos velencei kereskedőket és kézműveseket veszélyeztetik.

Utazással kapcsolatos fantasztikus videókat ide kattintva nézhetsz meg!

Ha nem tudod hová utazz legközelebb akkor kattints ide!

Dr. Pepa utazását ide kattintva követheted nyomon!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/shorts/0vRlX9rd3_4