2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

15 rejtvény 🕵‍♀, amit nem akárki tud megfejteni🔍❗ Vajon Neked sikerül❓ 🔍

2024-01-18 19:42 | Nézettség: 563
Merülj el a különleges és szórakoztató világában a "Rejtélyek Világában: Találós kérdések és Logikai Kihívások" című gyűjteményben❗ Számos detektíves🔍 feladvány és logikai rejtvény vár rád, amelyek nem csak az elmédet korbácsolják fel, hanem garantáltan szórakoztató perceket is nyújtanak. Teszteld meg észlelőképességed és kreativitásod ebben a izgalmas rejtvényvilágban❗

kérdőjel

Üdvözöllek a detektíves 🕵‍♀ feladványok világában❗ Találós kérdések és Logikai Kihívások❗

Az alábbiakban olyan találós kérdéseket találsz, amelyek megfejtése igazi gondolkodási kihívást jelenthet. Ezek a rejtvények különféle logikai és szóbeli trükköket tartalmaznak, amelyek segítségével rájöhetünk, hogyan oldható meg egy-egy összetett szituáció vagy rejtély. Lássuk, mennyire ügyes vagy a logikai következtetéseidben és a kreativitásodban! Vezessük be magunkat a rejtélyek világába, ahol minden válasz egy kulcs a megoldásokhoz.

Készen állsz felfedezni a detektív szellemet magadban? Nézd meg a videót❗

A megoldásokat a videó alatt találod❗

Jó szórakozást és sikeres detektívmunkát kívánok a fejtörők megoldásához!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=A94m1579AiI

3 HÁZ és 3 KÚT logikai feladvány - Mi a helyes megoldás?

Ide kattintva további logikai feladványokat találsz!

Megoldások magyarázattal

Egy gyilkost halálra ítéltek. 3 szoba közül kell választania, hogy szembenézzen a sorsával. Az első szobában plafonig érő lángok pusztítanak, a másodikban egy gyilkos várja állig felfegyverkezve, a harmadikban pedig egy oroszlán, aki több, mint egy éve egy falatot sem evett. Te az elítélt helyében melyik szobába mennél be? Ha a harmadik szobát választottad, akkor jól döntöttél. Az oroszlánok csak néhány hétig képesek táplálék nélkül életben maradni, így ha egy olyan oroszlánnal találkozol, aki egy évig nem evett, akkor tőle már igazán nincs miért tartani.

Képzeld el, hogy egy autóbuszvezető vagy. Az első megállón felszáll 4 ember, a másodikon további 8, a harmadikon leszállnak ketten, és végül az utolsó megállón mindenki elhagyja az autóbuszt. A kérdés: Milyen színű az autóbuszvezető szeme? Mivel a kérdés úgy indul, hogy te vagy az autóbuszvezető, ezért a megoldás a te szemed színe!

A városi bankot kirabolta egy férfi. Annyit tudunk róla, hogy az illető magassága 90 cm plusz a magasságának a fele. Milyen magas a férfi? 180 cm. A magasságának a fele 90 cm, tehát a teljes magassága ennek a duplája kell, hogy legyen.

Ha eddig jól válaszoltál a kérdésekre, akkor fogadd őszinte elismerésünket. Viszont szinte biztosak vagyunk benne, hogy néhányan közületek, akik eddig hibátlanul teljesítettek, most megtörik a menetelésetek. A feladvány így szól: Egy férfi besétál egy művészeti galériába, és kitartóan vizsgál egy képet. A múzeumi kurátor észreveszi ezt, ezért megkérdezi a férfit, miért érdekli őt ennyire ez az alkotás. A férfi a következőt válaszolta: Nincsenek se fiú-, se lánytestvéreim, de ennek az embernek az apja, az én apám fia. Kit ábrázol a kép? A képen látható férfi az ő fia. Mivel nincsenek testvérei, ezért az én apám fia kifejezés önmagára vonatkozik.

Tudsz 3 egymást követő napot mondani anélkül, hogy használnád a hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat és vasárnap szavakat? Ha a válaszod a tegnap, ma és holnap, akkor tökéletes a megfejtésed!

Pista 2013-ban 10 éves, 2018 pedig 5. Hogy lehetséges ez? Pista időszámításunk előtt 2023-ban született, tehát 5 évvel később, azaz időszámításunk előtt 2018-ban 5 éves volt, 2013-ban pedig 10.

Mr Smith felesége eltűnt. A férfit meglátogatta egy nyomozó, hogy megvizsgálja az esetet. Mr Smith a következőket mondta az ügynöknek: Amikor legutoljára láttam a feleségem, akkor éppen reggelizett. Mikor délután 5-kor hazaértem, a reggeli még mindig az asztalon volt, de ő már nem volt itthon. A nyomozó ezután letartóztatta a férfit. Vajon miért? Amikor a nyomozó megérkezett, a reggeli meleg volt, tehát egyértelmű, hogy Mr Smith előre eltervezte a mondandóját, tehát a reggelit azelőtt készítette el, hogy kihívta volna a rendőröket.

Mi az, ami fekete, amikor megveszed, piros, amikor használod és szürke, amikor eldobod? Hát a faszén. Amikor megveszed, akkor fekete, mikor meggyújtod, pirossá változik, és amikor eldobod, akkor szürkés színű.

Lássunk egy igazán rövidet. Hány hónapnak van 28 napja az évben? Erre a kérdésre sok ember rávágná rögtön, hogy Február. Viszont, akik agyafúrtabbak, azok számára egyértelmű, hogy minden hónapra igaz ez az állítás, tehát az év minden hónapjában van legalább 28 nap.

Jöjjön most egy igazán csavaros találós kérdést. Aki készítette, annak nincs rá szüksége, aki megvette, nem használja, aki pedig használja, az nem is érzi, és nem is látja. Vajon mi ez? Ha a válaszod a koporsó volt, akkor adj magadnak egy vállveregetést, mivel ez a helyes válasz. A koporsókészítőnek nincs rá szüksége, hisz még életben van, aki megvásárolta az nyilván nem fogja azt használni, a többi pedig már egyértelmű.

Az északi sarki őslakosok soha sem esznek pingvintojást, bármennyire is éheznek. Vajon miért? Az északi sarkon azért nem esznek pingvintojást, mert pingvinek ott nem élnek. A pingvinek természetes élőhelye a déli sarkvidék, így északon nem találkozhatunk velük.

Ha esetleg rosszul felelnél a következő kérdésre, akkor semmiképp se mérgelődj, hisz ez már tényleg egy nagyon nehéz rejtvénynek számít. Egy villanyszerelő és egy vízvezeték-szerelő jegyet szeretne venni az esti előadásra. Egyikük a másik fiának az apja. Ez hogy lehetséges? Férj és feleségről van szó.

Ti hány rejtvényre tudtatok helyesen válaszolni? Írjátok meg kommentben!

További videók a témában