2024. július 14., vasárnap
Őrs névnapja

5 Különleges Észak-Koreai Jelenség: Titkok és Szokások

2024-03-22 12:19 | Nézettség: 2663
Fedezd fel Észak-Korea rejtett világát, ahol szigorú szokások uralkodnak, és a Juche naptár szerint élnek az emberek. Titkos rajongás, különleges "egyedi trágya" és egy 2000 fős lány csoport teszi ezt az országot igazán egyedülállóvá.

5 Furcsa Dolog, Ami Csak Észak-Koreában Létezik

Észak-Korea egy rejtélyes ország, amelyet szigorúan őrzött határok és szigorú médiaellenőrzés jellemez. Kim Dzsongun vezetése alatt az ország továbbra is elszigetelten tartja magát a külvilágtól, ami számos különleges és gyakran furcsának tűnő jelenséget eredményez. Öt olyan különlegességet mutatunk be, amelyek kizárólag Észak-Koreában találhatók meg, beleértve a hétköznapi élettől kezdve a kulturális szokásokig.

korea

Észak-Korea Szokásai

Az észak-koreai társadalom rendkívül centralizált, és minden aspektusa az állam ellenőrzése alatt áll. A lakosság élete szigorú szabályok és normák szerint zajlik, amelyek közül sok külföldi szemlélő számára érthetetlen vagy furcsa. Például az állami televízióban és rádióban sugárzott műsorok nagy része a Kedves Vezető dicsőítésére és az állami ideológia népszerűsítésére összpontosít. Az emberek mindennapjait az ilyen típusú propaganda áthatja, ami különleges szociális környezetet teremt.

Lámpák Helyettesítése

Észak-Korea energiaellátása rendkívül korlátozott, ami szokatlan megoldásokhoz vezet. Például a városokban, ahol gyakoriak az áramkimaradások, bizonyos helyeken kézi lámpákat használnak a közterületek megvilágítására. Ez a gyakorlat különösen a kisebb településeken és a vidéki területeken elterjedt, ahol az emberek gyakran maguk hordják a világításhoz szükséges eszközöket.

Titkos Rajongás?A külföldi kultúrák iránti érdeklődés, különösen a nyugati filmek és zenék iránti szeretet, Észak-Koreában tilos. Ennek ellenére beszámolók szerint a lakosság körében titkos rajongás mutatkozik a külföldi műsorok iránt..... folytatás a videó alatt olvasható

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=IPxPwhHGbcM

Az emberek kockázatos módon csempészett USB-meghajtókon és DVD-ken keresztül érik el ezeket a tartalmakat, ami a kulturális cenzúra kihívását jelenti az állam számára.

korea

2000 Fős Lány Csoport?

Az észak-koreai kormány híres arról, hogy grandiózus művészeti csoportokat hoz létre, amelyek a Kedves Vezető és az állami ideológia dicsőítésére szolgálnak. Ezek közül a legjelentősebb a Moranbong zenekar, amely gyakran lép fel állami eseményeken és ünnepségeken. A tagokat szigorúan választják ki, és előadásaikban a legmodernebb technológiát használják, ami ellentétben áll az ország általános technológiai lemaradásával.

Juche Naptár

Észak-Korea használja a saját Juche naptárát, amely Kim Il-sung születésének évét, 1912-t veszi az időszámítás kezdetének. Ez a naptár a hivatalos dokumentumokban és a híradásokban is megjelenik, ami tovább erősíti az állami ideológia és a Kedves Vezető iránti tiszteletet az élet minden területén. A Juche naptár használata egyedülálló jelenség, amely még inkább elszigeteli Észak-Koreát a nemzetközi közösségtől, hiszen az ország ezzel is saját, önálló időszámítást kíván fenntartani.

"Egyedi Trágya"

A mezőgazdasági gyakorlatok terén Észak-Korea számos szokatlan megoldást alkalmaz az ország élelmezésbiztonságának javítása érdekében. Egyik ilyen példa az úgynevezett "egyedi trágya" használata, amely a kormány által propagált egy speciális, helyben előállított trágya. Ez a trágya állítólagosan kiváló minőségű, és jelentős mértékben hozzájárulhat a mezőgazdasági termelés növeléséhez. Azonban a külföldi szakértők gyakran kétségbe vonják ezen állítások valóságtartalmát és hatékonyságát, mivel a mezőgazdasági gyakorlatok és a termelési adatok Észak-Koreában nagymértékben elzártak a nemzetközi megfigyeléstől.

Ezek a furcsaságok csak a jéghegy csúcsát képezik abban a rendkívül eltérő világban, amely Észak-Koreában létezik. Az állami kontroll alatt álló média, a szigorúan ellenőrzött kulturális élet, és a nemzetközi normáktól jelentősen eltérő gazdasági és társadalmi gyakorlatok egy olyan társadalmat formálnak, amely páratlan a modern világban. Ezek a jelenségek nem csupán kíváncsiságot keltenek a külvilágban, hanem rávilágítanak az emberi alkalmazkodóképesség és a kulturális sokféleség határaira is.

További videók a témában