2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

50 millió forintból zöldül 100 oktatási intézmény

2022-12-16 16:04 | Nézettség: 64
555 fával és 1110 cserjével gyarapodik 100 oktatási intézmény udvara országszerte a hűsítő ligetek programban az elkövetkező fél évben. A fenntarthatóságot évek óta fókuszba helyező pénzintézet 50 millió forintból valósítja meg a kezdeményezést, amely nemcsak a klímaváltozás elleni harcra hívja fel a figyelmet, de élhetőbb környezetet is teremt a fiatal generációnak és a gyerekek környezettudatos neveléséhez is hozzájárul.

A zöld területeknek nagy jelentősége van az élhető környezet kialakításában: hozzájárulnak a levegő minőségének javításához, hiszen éltető oxigénné alakítják a széndioxidot, megkötik a szennyeződést és a port, elvezetik a nagy mennyiségű csapadékot. A fák árnyékában akár 20 fokkal hűvösebb is lehet, mint a belvárosi aszfaltrengetegben, arról nem is beszélve, hogy a természet közelsége hangulatunkat is javítja, rekreációra is tökéletes.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=kqy_HYhv5VM

A növények emellett jelentős szerepet játszanak a globális felmelegedés elleni küzdelemben is, hiszen a fásítás a legjobb módja a szén-dioxid megkötésének és a környezet hűtésének. 

A fenntartható fejlődést szem előtt tartó K&H most minél több gyermeknek szeretné eljuttatni a fák jótékony hatásait, és a klímaváltozás elleni harcot összekapcsolni a fenntarthatóságra való neveléssel. K&H hűsítő ligetek programja keretében 555 fát és 1110 cserjét ültetnek el 100 oktatási intézményben országszerte, a 10 millió Fa Alapítvány együttműködésével. 

A K&H hűsítő ligetek megvalósulásához a K&H ügyfelei is hozzájárultak, hiszen a szeptember 19. és október 31. közötti digitális fizetések után a K&H saját bevételéből 10 forintot különített el a kezdeményezés létrehozására. A közel 4,4 millió mobiltárcás tranzakcióval összegyűlt összeget a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány kiegészítette, így 50 millió forintból valósul meg a program 2022. november és 2023. május között.