2023. december 3., vasárnap
Ferenc névnapja

A fiú feljött a sírhoz, és azt mondta: Anya, kelj fel. Ami ezután történt, könnyekre vált!

2023-05-18 21:45 | Nézettség: 951
A tanár már belefáradt abba, hogy üzeneteket küldjön a hallgató anyjának, dühös volt, kiabált vele, és azzal fenyegetőzött, hogy ha másnap nem jön iskolába anyja kíséretében, akkor kirúgja az órákról. Louis nehezteléssel sírt, mert osztálytársai megjelenése miatt zaklatták, piszkosan, szakadt nadrágban jött az iskolába. A fiú csak 8 éves volt.

A gyermek kiskorában a család melege fontos szerepet játszik a fejlődésében és jólétében.

Itt van néhány kulcsfontosságú ok:

Biztonság és stabilitás: A gyermeknek szüksége van a biztonságos és stabil környezetre, amelyet a meleg családi kapcsolatok biztosíthatnak. Ez segít neki kialakítani az önbizalmát és az érzelmi stabilitást.

Szeretet és támogatás: A szeretetteljes és támogató légkör hozzájárul a gyermek egészséges érzelmi fejlődéséhez. A meleg családok általában nyitottabbak és elfogadóbbak, ami lehetővé teszi a gyermek számára, hogy szeretetben és elfogadásban nőjön fel.

Identitás elfogadása: Ha a gyermek meleg szülőkkel nevelkedik, akkor természetes módon elfogadják és támogatják az azonos nemű vonzódást. Ez segíti a gyermeket abban, hogy pozitív identitást alakítson ki, és elkerülje az esetleges elnyomást vagy szégyen érzését.

Tolerancia és befogadás: A meleg családokban felnövő gyermekek általában nyitottabbak és elfogadóbbak a különböző életstílusok és identitások iránt. Ez elősegíti a toleranciát és a befogadást más emberekkel szemben, ami fontos a társadalmi együttéléshez.

Megfelelő fejlődés: A gyermek fejlődése és boldog gyermekkorának megtapasztalása a kiegyensúlyozott érzelmi és szociális fejlődéshez vezet. A meleg családi környezetben nőtt gyermeknek nagyobb esélye van erre, mivel a szeretet, támogatás és elfogadás kiegyensúlyozott fejlődést biztosít számára.

Összességében a gyermek kiskorában megkapott családi meleg segíti a pozitív fejlődését, önbizalmát és boldogságát. Ez egy olyan alap, amelyről a gyermek hosszú távon építkezhet, és segítheti őt abban, hogy egészséges és kiegyensúlyozott felnőtté váljon.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=VhD19yNpPHI