2023. március 25., szombat
Irén névnapja

A magyar felnőttek kétharmada szerint egy pofon belefér a gyereknevelésbe - Magyar gyermekjogi szakember került az UniCredit Alapítvány kuratóriumába

2023-01-20 12:18 | Nézettség: 112
2022 végén megújult a nemzetközi UniCredit Alapítvány vezetése és tevékenysége. A szervezet nemzetközi jellegét hangsúlyozandó, az új kuratórium tagjait az UniCredit csoport országainak szakembereiből választották ki. Magyarországról Gyurkó Szilviát, az egyik legelismertebb, nemzetközi szinten is jegyzett gyermekjogi szakértőt kérte fel a részvételre az alapítvány.

A magyar felnőttek kétharmada szerint egy pofon belefér a gyereknevelésbe.

Az UniCredit Alapítvány nemcsak vezetésében újult meg, de egyúttal új irányt is vesz: célja képessé tenni Európa következő generációját arra, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az alapítvány olyan projektekben vesz részt, melyek célja az iskolai lemorzsolódás elleni küzdelem, a foglalkoztathatóság javítása, az egyetemi végzettség megszerzésének ösztönzése, valamint a fiatalok tanulmányainak és kutatásának támogatása Európa-szerte.

Dr. Gyurkó Szilvia közel húsz éve foglalkozik gyermekeket érintő témákkal; a gyermekjogok egyik legelismertebb szakértőjeként több hazai és nemzetközi szervezetben szervezi, irányítja és segíti tanácsadással a gyermekjogi munkát. Számos, a témával kapcsolatos kutatás, kiadvány és gyermekjogi program fűződik a nevéhez. A kuratóriumi felkéréssel kapcsolatban elmondta: „A gazdasági élet szereplői számára egyre fontosabb, hogy olyan döntéseket hozzanak, amikre a gyermekeik is büszkék lehetnek. Az UniCredit Alapítvány kapcsán ezt az elköteleződést és felelősségvállalást érzem, és bízom benne, hogy én is hozzá tudok járulni ahhoz, hogy az Alapítvány munkája sikeres legyen.”

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DrfPiTT4PW8

„Megtiszteltetés számunkra, hogy Szilvia egyedülálló szakmai tudásával és speciális tapasztalataival segíti a nemzetközi alapítványunkat, és büszkeség, hogy az UniCredit Alapítvány kuratóriumába magyar szakember is került. Meggyőződésünk, hogy Szilvia részvételével különleges, új szempontokkal gazdagodik majd az a munka, amit az alapítvány a jövő generációiban rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében végez” – mondta Tóth Balázs, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A magyar felnőttek kétharmada szerint egy pofon belefér a gyereknevelésbe. A magyar gyerekek fele szerint ez rendben van így. Kutatások szerint ez a kőkemény alaptézis, aminek megdöntésére gyerekjogi képviselőként dr. Gyurkó Szilvi az életét tette föl. Szerinte a gyerekkornak nem arról kellene szólnia, hogy „túlélsz”. 

Gyurkó Szilvia az UniCredit Alapítványnál végzett munkáját a Hintalovon Alapítványban betöltött tisztségei mellett látja el.