2023. február 5., vasárnap
Ágota névnapja

A szegedi viharvadász nagy fogása: villám csapott Szegeden egy telefontoronyba

2022-08-21 12:57 | Nézettség: 1042
Szegeden rögzitette kamerájával Rittler Tamás, ahogy 2022. augusztus 20-án egy villám csap a Szegeden, a Rókus körúton található telefontoronyba. Tamás gyakorlott viharvadász, Facebook oldalán több fénykép és videó is bizonyítja, hogy merterien űzi ezt a nem éppen szokványos hobbit.

A szegedi viharvadász a videolista kérésére elmesélte hogyan sikerült ezt a videót elkészíteni. 

"Mindig is szerettem a villámokat vadászni. Van egy pár fotóm is, és ehez hasonló lassított felvételem is. 1-3 óra hosszát szoktam várakozni kint az erkélyen, és lencsevégre kapni ezeket az ijesztő, de szépséges természeti csodákat. Ez a videó is ugyan úgy kezdődött mint az összes többi. Kimentem, és próba szerencse, hátha sikerül elcsípni valamit. Telefon beállít, majd jön a várakozás. Kb 30 perc elteltével sikerült elcsípnem ezt a villámot, amint belecsap a toronyba. Ritka az ilyen, hogy kétszer is ugyan oda csap szinte ugyan olyan formával. (Az angol szaknyelvek ribbon lightningnak nevezik az ilyet) Örülök, hogy sikerült egy ilyet elcsípnem. Továbbra is vadászni fogok rájuk, de egyelőre még csak otthonról, mivel onnan biztonságosabb."

Nézzétek meg az eredményt!

 

Kép és a videó forrása: https://www.facebook.com/rittler.tamas/videos/5530067927023991

Tamás Facebook oldalán sok-sok képet találsz a Szeged környéki viharok villámairól, az alábbi képen ugyanaz a telefontorony szerepel, melybe a villám belecsapott. 

Viharvadászat Szegeden