2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

A tehén segítséget kért a közutasoktól, mert nem tudta világra hozni borját 🐮🐂🐄

2023-08-29 14:42 | Nézettség: 435
Út szélén álló tehén sírt és segítséget kért! Hogyan segíthetsz tehén ellésénél, amikor nincs állatorvos a közelben? Fedezd fel a praktikus tippeket és lépéseket, amiket követhetsz, ha váratlanul szembesülsz egy tehén ellésének kihívásával távol a szakemberektől. Ismerd meg, hogyan lehet segítségedre lenni a borjú életének kezdetén, és hogyan őrizheted meg az állatok biztonságát és egészségét a természetes folyamat során. Nézd meg videónkat most, hogy megtudd, hogyan teheted a legjobbat ilyen helyzetben!

Ezt kell tenned, ha borjú ellésénél segíteni szeretnél, hogy megmentsd az újszülöttet!

🐮🐂🐄

Fontos tudni, hogy az állatok ellése összetett folyamat, és egy tapasztalatlan ember számára potenciálisan veszélyes is lehet.

Ha nincs lehetőség szakember segítségét kérni, az alábbi lépések segíthetnek, de mindenképpen tartsd szem előtt, hogy ezek nem helyettesítik az állatorvos vagy más szakember jelenlétét és tanácsait.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az utasítások általános tanácsok, és egy tehén ellésének körülményeinek függvényében változhatnak.

  1. Nyugodj meg és figyeld az állatot: Először is meg kell figyelned az állatot, hogy észrevegyél bármilyen jelet vagy tünetet az ellés kezdetéről. Ez lehet például a hasi feszülés, a folyamatos fekvés, a nyugtalanság vagy a borjú kiugrásának megpróbálása.

  2. Fertőtlenítés és higiénia: Ha úgy érzed, hogy segítened kell, először gondoskodj a megfelelő higiéniáról. Moss kezet, és használ kesztyűt, ha lehetséges. A segítségnyújtás során mindenképpen figyelj az eszközök és kezek tisztaságára.

  3. Ellés megkezdése: Ha látod, hogy a tehén már aktívan szül vagy küzd a borjú kibújásáért, akkor kérheted valaki segítségét. A legfontosabb itt az óvatosság és a nyugalom megtartása.

  4. Elősegítő beavatkozás: Ha láthatod a borjú lábát vagy fejét a tehén hüvelyében, és látod, hogy az állat küzd, hogy megszülessen, óvatosan és lassan próbálj segíteni. Használj síkosító gélt vagy tiszta vízbázisú kenőcsöt, hogy megkönnyítsd a borjú kibújását. Soha ne húzd erőszakkal, mert ez sérüléseket okozhat mind a tehénnek, mind a borjúnak.

  5. Lehetőség szerint segítség hívása: Ha látod, hogy a borjú kibújása bonyolult vagy veszélyesnek tűnik, vagy ha bármilyen szokatlan helyzetet észlelsz, próbálj segítséget hívni. Lehet, hogy van olyan helyi szakember, akit fel lehet kérni, hogy segítsen, még ha az állatorvos nem is érhető el.

  6. Óvintézkedések: Amint a borjú megszületett, töröld le róla a folyadékot és segíts neki lélegezni. Ha az anya tehén nem foglalkozik vele, próbálj segíteni a borjúnak, hogy megtalálja az emlőjét.

🐮🐂🐄

Az ilyen helyzetekben minden esetben a tehén és a borjú biztonsága az elsődleges szempont. Ha bármilyen kétség merül fel vagy ha úgy érzed, hogy az állatok veszélyben vannak, mindenképpen próbálj segítséget kérni olyan emberektől, akik tapasztaltak az állatok ellésében vagy akik közel vannak hozzád. Az állatorvos vagy az állatgyógyász szakember mindig a legjobb választás ilyen helyzetekben.

🐮🐂🐄

Egy elefánt bébi 🐘 szívszorító története 😢 | Aranyos és imádnivaló állatok! Vidám pillanatok kicsi és nagy kutyákkal! Nem fogod tudni megállni nevetés nélkül! 😂🤣🐶🐱

Kép és a videó forrása: https://www.facebook.com/MagyarKozut/videos/2078584975811247