2024. július 14., vasárnap
Őrs névnapja

A világ 20 legveszélyesebb turista látványossága! Itt 1 cm-t sem léphetsz félre!!!!

2024-04-02 17:56 | Nézettség: 988
A világ 20 legveszélyesebb turista látványossága közé tartozik többek között Hawaii Kalalau ösvénye, Etiópia Danakil-medencéje, Kalifornia Yosemite Félkupola, Hawaii Hawaii Vulkanikus Nemzeti Parkja, Norvégia Kjeragbolten sziklája és Tanzánia Natron-tava. Ezek a helyszínek lenyűgöző látványokkal kecsegtetnek, de egyben komoly kihívásokat is jelentenek a látogatók számára, beleértve extrém időjárási viszonyokat, veszélyes terepet és egyéb kockázatokat.

Mindenki szeret új helyeket látogatni. Azonban számos olyan hely van a világon, amelyek rémálmokat okoznak. Elfelejti az álmát, miután megnézett néhány rejtélyes látnivalót.

Íme a világ néhány legveszélyesebb turisztikai látványossága.

veszélyes falmászás


1. Huashan hegy
A kínai Hua-hegyen található Plank Walk-et sokan a világ egyik legveszélyesebb túrájának tartják. A túrázók átsétálnak néhány fadeszkán, amelyek egy 7000 méteres csúcs oldalába vannak csavarozva, hogy elérjenek egy kis szentélyt. Amíg a túrázók be vannak kapcsolva, ez még mindig félelmetes kaland sokak számára, aki mer. A csodálatos tény az, hogy ez a veszélyes turisztikai látványosság Kína öt szent hegyének egyike, és a kínaiak egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága és zarándokhelye.

2. Trolltunga túrázás
Ez a veszélyes turisztikai látványosság Norvégia leglátványosabb túracélpontja. De ez az egyik legveszélyesebb és legnehezebb túracélpont a világon. A becsült túraidő 7-10 óra. Az ösvény mentén lévő táblák mutatják a hátralévő távolságot mind a Trolltunga-ig, mind a nyomvonalig visszafelé. Számos lehetőség közül választhat a busszal, és minden útvonal Odda falun keresztül visz át Hardangerben. Ezen a veszélyes üdülőhelyen egy 24 éves ausztrál lány leesett a Troll nyelvéről és meghalt.

3. Devile Pool – Victoria-vízesés
A Devil's Pool a Victoria-vízesés tetején található, amely a világ egyik legnagyobb vízesése. A medence már régóta a „kötelezően felfedezendő” turisztikai célpont a sok kalandrajongó utazási kalandlistáján. A Devil's Pool a Zambezi folyóban található, a zambiai-zimbabwei határ mentén. Itt a turisták veszélyesen közel úsznak a vízesés fordulópontjához, csak egy csúszós, víz alá süllyedt sziklaperem akadályozza meg a lezuhanást.

4. Végút
Bolívia legveszélyesebb turisztikai célpontja az „End Road” néven ismert, minden feltételezett ok miatt. Ezen a 43 mérföldes átváltón felfelé vagy lefelé vezetni rendkívül veszélyes a köd, a földcsuszamlások, a zuhatagok és a sziklák, amelyek minden kanyarnál 2000 métert zuhannak. Az út alig lesz 10 lábnál szélesebb. A földet számos feszület állítja emlékül az ott elhunytak emlékére.

5. Trift híd
Ez az egyetlen függőhíd a svájci Alpok leghosszabb sétányán. A hosszú túra mellett az itteni kilátás néhány ember térdét is elgyengítheti. 330 lábra van felfüggesztve a völgy talajától és 560 méter hosszú. Ez csak a második híd a gyönyörű, káprázatos tájjal rendelkező völgyben. 2004-ben a Trift-gleccser alatt hatalmas vízerőmű épült. A növény összegyűjtötte és szabályozta a gleccserről való lefolyást. A gleccser alatti erőmű eléréséhez egy hídra volt szükség, így megépült ez a bizonytalan helyzetű szerkezet. Ez azonban nem tekinthető olyan veszélyesnek, mint a kínai üveghíd.

6. Kokoda és fekete macska nyomai
Ez a veszélyes turisztikai célpont egy kihívásokkal teli, 58 km-es pápua-új-guineai kaland, amely Salamaua és Wau között fut Morobe tartományban. Ez egy elfeledett második világháborús ösvény, amely a világ legkeményebb és legveszélyesebb terepein halad át. Az ausztrál Diggerek gyakran hallották, hogy a Black Cat Track-et a valaha csinált legkeményebb szlogennek nevezték. Valójában a Black Cat Tracks keményebb, mint a Kokoda

pályák fal

Pályák:
1. Az Elefánt Királyság Chonburiban
Ez a turisztikai látványosság Thaiföldön található. Egy elefánttábor tulajdonost és egy mahout vádat emeltek azzal, hogy meggondolatlan sérüléseket okoztak, miután egy elefánt felmondott egy kínai idegenvezetőt és megsebesített két turistát. Ez a thaiföldi Chonburiban található Elefánt Királyságban történt. A világ legfélelmetesebb turistalátványosságaként számon tartott attrakciót bezárták, miután felkavaró fotók jelentek meg turistákról, akik egy tutajon egyensúlyoznak, akik húst etettek - krokodilokat. Gyengéd vesszőkkel marhahúsdarabkákat akasztottak a hüllők állkapcsára, amelyek aztán kiugrottak a vízből, hogy elvigyék az ebédjüket.

 

2. Mennyország kapuja
Ez az üdülőhely a Tienmen-hegy tetején található, 24 500 láb magasan Zhangjiajie városa felett, Kína Hunan tartományában. A 999 lépcsőfok elvezeti a látogatókat a Tienmen-barlanghoz, amely a világ legmagasabb természetes íve. A látogatók felvonóval juthatnak el oda, vagy választhatják a nehezebb utat - a 999 lépcsőfokot. A Land Rover azt állítja, hogy a Range Rover Sport az első SUV, amely elérte a Mennyország kapuját.

3. Grand Canyon Nemzeti Park
Ezen a veszélyes helyen évente 15-20 halálos áldozatot és 300 kutatási és mentési eseményt jelentenek. A végkifejlet leggyakoribb okai a repülőgép-balesetek, esések és olyan veszélyes környezeti körülmények, mint a túlmelegedés vagy a fulladás. A Grand Canyon Arizona északnyugati sarkában található, közel Utah és Nevada határához. A kanyonon átfolyó Colorado folyó hét államból vezeti le a vizet, de a Grand Canyon néven ismert terület teljes egészében Arizonában található.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DdMrroctky4

Veszélyes helyek

krokodilok

Kígyók

kígyók

További videók a témában