2024. február 23., péntek
Alfréd névnapja

A világ legerősebb atom-tengeralattjárójának belseje

2023-03-30 11:22 | Nézettség: 579
Tengeralattjárók a világ 39 országában állnak szolgálatban. Közülük hatnak van atom-tengeralattjáró flottája, és további három ország építi első atom-tengeralattjáróját. A legnagyobb tengeralattjárókkal Oroszország és az USA rendelkezik. A modern atom-tengeralattjárók stratégiai nehéz cirkálók, fedélzetükön nukleáris fegyverekkel. Ebben a videóban megnézhetitek, hogyan van berendezve belülről a világ legerősebb tengeralattjárója.

A világ jelenlegi legnagyobb atommeghajtású tengeralattjárói a következők:

Oroszország Borei-osztály: Ez a legújabb orosz tengeralattjáró osztály, amely 170 méter hosszú és 24 ballisztikus rakétát képes hordozni. A legnagyobb és legmodernebb tengeralattjárója a flottának, a Dmitrij Donszkoy nevű hajó, amely 170 méter hosszú és 48 rakétát tud hordozni.

Amerikai Virginia-osztály: Ez az Egyesült Államok legújabb tengeralattjáró osztálya, amelynek első hajója 2004-ben állt szolgálatba. Az Virginia-osztály tengeralattjárók 115 méter hosszúak és 12 csomó sebességre képesek. Az osztály legnagyobb hajója az USS Jimmy Carter, amely 135 méter hosszú és speciális missziókra tervezett felszereléseket tartalmaz.

Franciaország Triomphant-osztály: Ez az ország legújabb tengeralattjáró osztálya, amelyet 1997 és 2010 között építettek. A hajók 138 méter hosszúak és 16 ballisztikus rakétát tudnak hordozni. Az osztály legnagyobb hajója az L'Inflexible, amelyet 1985-ben építettek és modernizálták a 2000-es évek elején.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DMF_prCb0-E