2023. március 25., szombat
Irén névnapja

Ami Freddie Mercury halála óta napvilágot látott

2023-03-01 22:31 | Nézettség: 224
Freddie Mercury legendás hangjával, emlékezetes színpadi mozgásával és hihetetlen előadásaival hagyott nyomot maga után. Ám életének nyilvános része egy dolog volt, a híres énekes magánéletének nagy részét megtartotta magának. Ebben a videóban sok mindent elárulunk erről a nagyszerű előadóról abból, ami halála óta látott napvilágot: a Diana hercegnővel töltött estéktől kezdve addig, hogy mi tette olyan emlékezetessé a hangját.

Freddie Mercury titkos élete

Freddie Mercury élete sok titkot rejtett magában, amelyek közül néhányat csak az évek során derítettek ki.

Freddie Mercury (eredeti nevén Farrokh Bulsara) Zanzibárban született 1946-ban, indiai perzsa származású családban. 13 évesen a családjával együtt Angliába költöztek, és itt kezdődött énekesi karrierje is.

Az egyik legnagyobb titka az volt, hogy Mercury homoszexuális volt, amit csak az élete vége felé, 1991-ben, a halála előtt néhány nappal vállalt nyilvánosan. Az őt körülvevő emberek közül csak kevesen tudták ezt korábban.

Mercury élete másik titka az volt, hogy HIV-pozitív volt. Ez is csak az utolsó éveiben vált ismertté, és a halála okozója is volt. Azonban az is kiderült, hogy Mercury előtt számos partnerrel élt, és sokan úgy vélik, hogy a korábbi életmódja hozzájárulhatott a fertőzéshez.

Mercury rajongott a színpadi show-kban való fellépésekben, és valójában az ismert énekesi karrierjét is álnevén, Freddie Mercury néven kezdte el. Azonban ő valójában egy nagyon zárkózott, magának való ember volt, aki a színpadon igazi személyiséget mutatott.

Az énekes életének utolsó éveiben, amikor már súlyosan beteg volt, szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, és barátai és szerettei mellett élt. 1991-ben, 45 éves korában elhunyt, és halála hatalmas űrt hagyott a zenei világban és rajongói körében.

Hol van eltemetve Freddie Mercury?

Freddie Mercury, az ikonikus Queen énekes, elhunyt 1991-ben. Hamvai a londoni Kensal Green temetőben találhatók, az ő emlékére állított emlékműnél lehet tiszteletét tenni.

Ide kattintva válogathatsz további érdekes videók közül!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=cq_wf06iL6A