2023. december 6., szerda
Miklós névnapja

Amikor az orvos látta, mi volt a kutya gyomrában, rosszul érezte magát!

2023-06-15 20:03 | Nézettség: 473
A brit Chelsea Finnnek van egy kedvenc Labradoodle kutyája, akit Dollynak hívnak. Amint meleg napok jöttek, az asszony azonnal elment pihenni a városon kívüli nyaralójába kutyájával. Olyan jó úszni hideg vízben, játszani és futni kedvencével. Ez történt aznap. Minden, mint mindig, kiváló volt, senki sem gondolta, hogy valami rossz történhet.

Ha egy kutya nagy mennyiségű homokot nyel le, az veszélyes lehet számára.

Itt néhány ok, amiért ez problémát jelenthet:

Gyomor- és bélrendszeri problémák: A homok nehezen emészthető anyag, és irritálhatja a kutya gyomrát és bélrendszerét. Nagy mennyiségű homok lenyelése esetén a homok felhalmozódhat a gyomorban és a bélben, ami blokádot vagy irritációt okozhat.

Székrekedés: A homok felszívja a nedvességet, ezáltal sűrűvé válhat a kutya bélsara. Ez székrekedést eredményezhet, és nehezíti a kutya normális ürítését.

Sérülések: A durva, éles homokszemcsék károsíthatják a kutya száját, garatát és a gyomrát, amikor lenyeli vagy áthalad rajtuk. Ez sebekhez, irritációhoz és gyulladáshoz vezethet.

Tüdőproblémák: Ha a kutya homokot lélegzik be vagy lenyel, a homokszemcsék bejuthatnak a légutakba és a tüdőbe. Ez tüdőgyulladást vagy más légzőszervi problémákat okozhat.

Tápcsatorna elzáródása: Nagy mennyiségű homok lenyelése esetén a homok lerakódhat a bélben, és elzáródást okozhat. Ez egy sürgősségi állapot, amely sebészeti beavatkozást igényelhet.

Amennyiben gyanítod, hogy a kutyád sok homokot nyelt le, fontos, hogy mielőbb keresd fel az állatorvost. Az állatorvos képes lesz megvizsgálni a kutyát, és szükség esetén kezelést vagy más intézkedéseket javasolni a homok eltávolítására és az esetleges komplikációk megelőzésére.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=-u2JJrWSyUc