2023. december 3., vasárnap
Ferenc névnapja

Az elefánt, aki 11 órán át lyukat ásott, végül kihúzta azt, amit senki sem várt

2023-04-21 17:18 | Nézettség: 2174
Ez a megható történet Indiában történt. Elefántcsorda haladt át a Chatra területén, Ranchi város közelében. Egyáltalán nem lepte meg a helyieket, mert gyakran találkoznak ilyen állatokkal. Körülbelül hat tucat vadállat lépte át a területet, de egy elefánt különösen viselkedett. És furcsa volt, mert az elefántok csordákban élnek, együtt nevelik a kölyköket, és mindig egy csoportban maradnak.

Elefánt és kicsinyének milyen a viszonya? Képes az anya hosszasan küzdeni bajba jutott kicsinyéért?

Az elefántok rendkívül szoros és bonyolult társas kapcsolatokat alakítanak ki egymás között, így az anya és kicsinye közötti kötelék rendkívül erős. Az elefántborjúk hosszú ideig maradnak az anyjukkal, akár 3-5 évig is, és az anyák nagyon odaadóan és védelmezően viselkednek velük.

Ha a kicsiny elefánt bajba kerül, az anya nagyon is képes hosszan küzdeni érte. Az elefántok ismeretesek azért, hogy megvédik és segítik egymást, és az anyák különösen nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy megvédjék a borjaikat a ragadozóktól vagy más veszélyektől. Az elefántanyák például csoportosan védik a kicsinyeiket, és az anyák akár együtt is dolgoznak, hogy megvédjék az összes borjút a veszélyektől.

Összességében tehát az elefántok közötti kapcsolat rendkívül erős, és az anyák hajlandóak hosszasan küzdeni a kicsinyeikért, ha azok veszélybe kerülnének.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=8RGous3JurE