2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Az életöröm mindannyiunké című vándorkiállítás érkezett Szegedre, Harsányi Zsuzsanna képei az Agorában

2023-10-26 13:32 | Nézettség: 566
Harsányi Zsuzsanna festőművész vándorkiállításának következő állomása Szeged. A művésznő "Az életöröm mindannyiunké" tárlata az érzékenyítésről szól, a festményeken sérült felőttekk mindennapjait, érzéseit ábrázolja.

A Szeged Első Lions Club Szegedre hozta a kiállítást, melynek megnyitója október 27.-én 11.00 órakor lesz a Szent-Györgyi Albert Agorában. Az életöröm mindannyiunké című kiállítás két hétig lesz megtekinthető  az intézmény nyitvatartási idejében.

A kiállítás egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra. 

A festményeken keersztül bepillantást kapunk ezeknek a felnőtteknek a hétköznapjaikba, hisz ők ugyan olyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítő készek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

Az életöröm mindannyiunké

A szegedi kiállítás a Szeged Első Lions Club szervezésében valósult meg. A cél a szegedi közönséghez eljuttatni a kiállítás üzenetét,  valamint az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.

Az eseményről Szeri István, a Szeged Első Lions Club elnőke elmondta, hogy a kiállítás szegedre hozatalának ötlete már a tavalyi évben is felmerült, azonban akkor erre nem volt lehetőség. A rendezvényt egy országos óvodapedagógus konferencia kisérő rendezvényeként valósítják meg és minden érdeklődőt várnak a megnyitóra vagy későbbiekben a kiállítás megtekintésére.

Harsányi Zsuzsanna festőművész, aki egyben a Kecskeméti Szent László Lions Club elnökségi tagja is egyben, rendelkezésünkre bocsátott a kiállítás pár festményének fotóját, így ezt mi is be tudjuk mutani.

A kiállítás első állomása az idén március elején a Klebelsberg Kastélyban a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány közös szervezésében nyílt meg. A jelenlegi szegedi kiállítás a vándortárlat ötödik állomása Budapest, Kecskemét, Monor, Kaposvár után.  Az első állomás megnyitójáról készült videó itt megtekinthető.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=uIf0TuMmonM